VEGAANINEN BANAANIUNELMA

Kaikella on tarkoituksena. Siihen suuntaan elämäni on mua vienyt ja siihen luotan, merkittävän sokeasti. Siltikin yllätyn kun se kerta toisensa jälkeen osoitetaan todeksi. Eilis-illan suunnitelmat menivät kerralla uusiksi kun suunnitellun kokkauskurssin päivämäärät olivatkin menneet ristiin.

Ystävämme olivat kuitenkin jo luonamme, joten ärsyyntymisen sijasta avasimme jääkaappimme – perustimme oman kokeilevan keittiömme. Vedimme kaapeista mitä löysimme: pähkinöitä, kookosmannaa ja -maitoa, kesäkurpitsaa, kuivattua nokkosta, veriappelsiinia ja saimme siltikin luotua makujen galakseja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi tajunnan räjäyttävä makujen galaksi tämä täysin vegaaninen banaaniunelma onkin. Ja tuo pähkinöiden kanssa sekoitettava soossi tuo mieleen isoäidin korvapuustit. Ne kardemummaiset, sokeriset ja voilla sivellellyt herkut!

7 banaania
1 dl tuoreita taateleita
2 dl kookosmaitoa
kanelia

KAURASEOS:
0,5 dl pähkinäsekoitusta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kookosmannaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
kanelia
kardemummaa

Voit laittaa uunin lämpeämään 175 asteeseen ja viipaloida jo hieman pilkulliset banaanit sekä taatelit valmiiksi uunivuokaan. Murskaa pähkinät ja sekoita kaurahiutaleiden kanssa. Sulata kookosmanna juoksevaksi ja lisää joukkoon hunaja, kaneli sekä kardemumma. Tässä kohtaa nenääsi pitäisi hipua tuoksu, joka vie sinut lapsuuden korvapuustien ääreen. Kaada soossi pähkinöiden ja kauran sekaan – sekoita ja ripottele tasaisesti banaanien päälle. Lopuksi kaada kookosmaito vuokaan ja lisää kanelia makusi mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 minuuttia täydellä teholla, jonka jälkeen voi sammuttaa uunin ja jättää banaaniunelman hautumaan pääruuan ajaksi. Tarjoile lämpimänä suoraan pöytään!

Miten teidän kokeilevat keittiöt sujuvat, onko lopputulokset yleensä onnistuneita vai menevätkö hieman vihkoon?

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , ,

3 ajatusta artikkelista “VEGAANINEN BANAANIUNELMA

  1. Nova sanoo:

    Parasta tässä oli, ettei mikään määrä tai aika ollut tarkkaa. Kaikki vähän fiiliksen mukaan ja täydellistä tuli! <3

    Tykkää

  2. […] Taioimme ystävieni kanssa kokeilevassa keittiössämme yhdistää suosikkejamme ja tuloksena oli sielua hivelevä herkku! Niin iisi, että jokainen voi helposti kokeilla sitä vaikka heti tulevana viikonloppuna, eikö? ;) Reseptin nappaat talteen täältä! […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: