GRILLATTU AVOKADO + TÄYTE

Sunnuntain harmaata ja rauhallista huomenta!

Keski-Suomen kesä ei ole tänä vuonna oikein hellinyt aurinkoisilla säillä, joten olemme voineet tehdä mökillämme tarvittavia korjauksia; rakentaneet uudet ulkovessan portaat, joista löimme jo vetoa – kuka tippuisi niistä läpi ensimmäisenä. Tänä viikonloppuna olemme purkaneet ja uusineet vajamme katon. Aikamoisia remonttiukkoja meistä on kuoriutunut! Ei pelota likaantuminen, katolta tippuminen tai vajassa elävät hämähäkit. Paitsi ne hämähäkit – yök!

Jotta remontti sujuisi ja tulisi ennen sadetta valmiiksi, on pitänyt muistaa syödä. Ja hitto, miten herkullisen alkupalan äiti olikaan löytänyt! Nimittäin ne otsikon lupaamat grillatut avokadot koukuttavalla täytteellä! Resepti on helppo, valmistaminen sitäkin helpompaa.

Tarvitset (6 henkeä):

3 syöntikypsää avokadoa

Täyte:

200 g fetajuustoa
1 dl kreikkalaista jogurttia
1,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl saksanpähkinöitä
1,5 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
Runsaasti basilikaa! (mitä enemmän sen parempi)

avokado, grilli, grillattu, kesäherkku, resepti, ruokabloggaaja, Janina Pohja, Fit Times, tarjoiluidea, feta, täyte, helppo resepti, nopea resepti

avokado, grilli, grillattu, kesäherkku, resepti, ruokabloggaaja, Janina Pohja, Fit Times, tarjoiluidea, feta, täyte, helppo resepti, nopea resepti

Laita grilli kuumenemaan. Mittaa kulhoon ainekset, murra fetajuusto pieneksi ja murenna pähkinät – sekoita. Maista ja mausta mielesi mukaan lisäämällä sitruunaa tai basilikaa. Me tykkäämme basilikasta, joten sitä taisi kulua reilusti päälle ruukun verran. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet. Kun grilli on kuuma, laita avokadot hedelmäliha alaspäin ja odota. Avokadot ovat valmiita kun ne ovat pehmeitä. Varo! Avokadon kuori on todella kuuma! Laita täytettä (paljon!) avokadon päälle ja tarjoa lusikan kera!

Mä lähden jatkamaan kattoremonttia, lähtekää te kauppaan. ;) Mitä grilliherkkuja te olette kesän aikana syöneet ja kokeilleet?

xxo,
Janina

KOMMENTOI

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: