SYYSILTOJEN VEGELASSE (OMNOM)

Tuuli löytää vaivihkaa tiensä vaatteiden alle ja kirpeä sää kipristelee kasvoja. Askelten alla rusahtelee hiekan sijasta puista leijailleet lehdet ja ympärillä on rosoinen väriloisto. Salaatit vaihtuvat lämpimiin ruokiin ja kotiin unohtunut kaulaliina olisi bueno, 

Olemme tottuneet siihen, että vaatetus muuttuu vuodenaikojen mukaan – kesällä kevyttä, syksyllä paksuja ja mukavia neuleita, talvella kerroksia. Syksyn alussa kaapin pohjalta kaivettavat neuleet ovat kuin lohtu. Monet jäävät kaihoisasti ikävöimään kesän lämpöä ja korvaavat sen muhkeilla vaatteilla. Lohtuvaate ei jätä pulaan. 

Sään kylmetessä myös ruokailu muuttuu. Kevyet salaatit eivät tunnu toimivan vaan liedellä porisee erilaiset keitot. Ah, kuinka itse odotankaan, että pääsen keittojen makuun. Porkkana-, kukkakaali-, kesäkurkpitsa-, bataatti-, kurpitsa-, kana-… You name it, I love it.

Istun tässä, olohuoneemme paksulla karvamatolla. Edessäni iso kulhollinen höyryävää kasvislasagnea. Herkullista, lämmintä, makuja tihkuvaa mieheni luonnosta. O M  N O M. 
Ollaan oltu hieman laiskoja ruoanlaittajia ja -preppaajia kesän jäljiltä, mutta tää lasse on onneksi niin yksinkertainen, nopea, helppo ja ravitseva. Sen enempiä höpisemättä, alta löytyy resepti! <3

VEGELASSE

2 munakoisoa
kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
Foodinin hasselpähkinä*- tai kookosjauhoa
1 Mutti-tomaattimurska
1 Mutti-kirsikkatomaatti -purkki
kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
sellerin varsi
valkosipulinkynttä
Bonuksena herkkusieniä

Mozzarella-juusto

kasvislasagne, ruokablogi, Janina Pohja, Fit Times, resepti, kasvisruokavalio

Laita iso kattila miedolle lämmölle ja kaada Mutti-purkit sinne. Raasta porkkanat ja lisää ne kattilaan. Murenna myös kasvisliemikuutio mukaan. Murskaa valkosipulinkynnet. Mausta chilillä, yrteillä ja suolalla.

Tomaattikastikkeen poristessa laita uuni lämpiämään 180-asteeseen. Ota pelti ja laita siihen leivinpaperi. Kuori munakoisot ja leikkaa ne pituus suunnassa ohuiksi siivuiksi. Kaada matalalle lautaselle valitsemiasi jauhoja ja riko toiselle kaksi kokonaista munaa. Sekoita munat. Ota ensimmäinen munakoisosiivu ja käännä se kananmunassa. Valuta ylimääräiset munat siivusta pois ja kääntele se jauhoissa. Ase siivu pellille. Tee jokaiselle siivulle samoin. Laita uuniin kunnes olet valmis kokoamaan lasagnen.

kasvislasagne, ruokablogi, Janina Pohja, Fit Times, resepti, kasvisruokavalio

Leikkaa kesäkurpitsa kahtia ja leikkaa siitäkin ohuita siivuja. Paista ne pannulla. Paista myös herkkusienet, jos niistä tykkäät – me tykätään! Leikkaa mozzarella-juustosta siivuja.

On aika koota herkkuvuoka! Ensimmäinen kerros koostuu munakoisosiivuista, peitä siis vuoan pohja niillä. Seuraava kerros on kesäkurpitsaa. Kahden kerros jälkeen kaada muutama kauhallinen tomaattikastiketta kerroksien päälle. Lisää uusi kerros sekä munakoisoa että kesäkurpitsaa. Kaada päälle lisää tomaattikastiketta. Tämän jälkeen painele kerroksia lastalla. Lisää vielä kastiketta ja laita mozzarella-siivut ruoan päälle. Laita vuoka uuniin 30-35 minuutiksi.

kasvislasagne, ruokablogi, Janina Pohja, Fit Times, resepti, kasvisruokavalio

N A U T I ! 

Ollaan tehty mieheni kanssa tästä muutamiakin versiota, laitettu sipulia sekaan ja mietitty muitakin vaihtoehtoja kuten satokauden kurpitsaa. Sekaan hieman pähkinöitä tuomaan rapeutta ja mausteeksi timjamia. Alkaa suu jo maiskuttaa!

Muuttuuko teillä ruokavalinnat vuodenaikojen mukaan? 

xxo,
Janina

KOMMENTOI

*tuote saatu Foodinilta

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: