MYSLI, JONKA JÄLKEEN ET PALAA KAUPPOJEN HYLLYILLE

Tiedättekö sen fiiliksen kun on vain pakko saada jotain? Niin tämäkin tarina alkaa.

Oli myöhäinen arki-ilta. Olin ostanut kaupasta pitkästä aikaa soijajogurttia, jota olin suunnitellut syöväni seuraavana päivänä aamupalaksi. Kävisin ensin treenaamassa ja sitten nauttisin aamupalan ennen töiden aloittamista.

mysli uunissa resepti, kotikokki, itse tehty mysli, nopea mysli, diy granola, Foodin, kuorittu hampunsiemen, Janina Michaela, bloggaaja, lifestyle-blogi,

En ole aikaisemmin ollut suuri myslin ystävä, mutta siinä hetkessä se tuntui oikealta. Lapsena kyllä söin Start-mysliä vaikka suoraan paketista – rouske sekä maku olivat kohdallaan ja niin myös sokeriarvot. Mieheni on löytänyt kaupan hyllyltä myslipaketin, jonka ravintosisältö on järkevä. En ole koskaan ymmärtänyt tarvetta täyttää jokaista tuotetta sokerilla – ei ole kiveen hakattua, että ”maku paranisi” aina.

Tuona iltana valmistellessani seuraavan päivän eväitä, myslipaketista putosi vain säälittävä määrä kaurahiutaleen osia. EEEEEEIII, huusin pääni sisällä. Rakastan miestäni monesta syystä ja yksi niistä on huolettomuus keittiössä. Olimme molemmat valmiita nukkumaan, mutta siltikin mieheni oli sitä mieltä että ongelma ratkeaa kun myslin tekee itse. Miksi et mennyt aamulla vain kauppaan, saatat ihmetellä. Työpaikkani vieressä ei ole kauppaa eikä kauemmatkaan kaupat ole aamukuuden aikaan auki.

mysli uunissa resepti, kotikokki, itse tehty mysli, nopea mysli, diy granola, Foodin, kuorittu hampunsiemen, Janina Michaela, bloggaaja, lifestyle-blogi,

Googlettelin myslejä – valmistusajat olivat lähempänä tuntia. En innostunut, mutta mieheni oli varma, että saamme valmista nopeamminkin. Pienen väittelyn jälkeen mieheni katsoi minua tiukasti kysyen ”miksi ei?” Kaivoimme kaapista mitä löysimme ja laitoimme uuniin. 25 minuuttia myöhemmin syntyi meidän myslimme.

Miksi ei? -mysli

7 dl kaurahiutaleita
2 dl Foodinin kuorittuja hampunsiemeniä
loraus kurpitsansiemeniä
cashew- & parapähkinöitä
1-2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa

mulpereita
kuivattuja karpaloita
kookoslastuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, kuoritut hampunsiemenet ja haluamasi määrä kurpitsansiemeniä sekä lempipähkinöitäsi isossa kulhossa. Pähkinät voi myös murskata hieman pienemmiksi morttelissa. Lisää sekaan muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä ripaukset suolaa ja kardemummaa. Sekoita hyvin. Kaada sekoitus pellille ja laita mysli uuniin 15-20 minuutiksi.

mysli uunissa resepti, kotikokki, itse tehty mysli, nopea mysli, diy granola, Foodin, kuorittu hampunsiemen, Janina Michaela, bloggaaja, lifestyle-blogi,

Ota mysli uunista, anna sen jäähtyä kunnolla. Jäähtymisen jälkeen kaada sekoitus takaisin kulhoon ja lisää sinne haluamasi määrä mulpereita, kuivattuja karpaloita ja kookoslastuja. Tai lisää mitä kaapistasi löytyy, kokeile uusia yhdistelmiä ennakkoluulottomalla asenteella. Viikonloppuversioon olen esimerkiksi kokeillut lisätä Ginger Peoplen inkiväärisiirappia. Rakastan inkivääriä ja siirappi tuo maun lisäksi reippaasti rapeutta. Lisää se sekoitukseen kuitenkin ennen uuniin laittamista.

Tämä meidän itse tehty mysli sai Kiteen viikonloppuna monen makunystyrät hurraamaan! Ehkä myös sunkin? Miksipäs ei? ;)

Herkullisia aamuja!

xxo,
Janina

JÄTÄ KOMMENTTI

Janina Michaela Facebookissa, Instagramissa & Bloglovin:ssa.

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: