Thanksgiving Day

Yhdysvalloissa vietettiin eilen Thanksgiving Dayta. Perheet ja lähisuku kokoontuvat yhteen nauttimaan ruuasta, juomasta, toistensa seurasta.. Monessa perheessä on tuttua katsoa jenkkifutistakin – ei hirveästi yllätä ketään? :)

Asuessani Jenkeissä perheeni vietti Kiitospäivää ihanasti, juuri yllä mainitulla tavalla. Jefu jäi katsomatta, teimme sen sijaan yhdessä asioita. Kokkailu alkoi jo päivää ellei kahtakin aikaisemmin: kalkkuna, kalkkunan täyte, kurpitsapiirakat.. Koti koristeltiin uudella tavalla, vain että saisimme taas riisua ne ja laittaa muutamaa päivää myöhemmin joulukoristeet. :) Meillä asuu muutama amerikkalainen ystävä Suomessa, joiden kanssa olemmekin puhuneet Thanksgivingin juhlimista myös täällä päässä.

Kaikilla meillä on syytä olla kiitollinen jostain. Välillä itsestäkin tuntuu että stressi ja pimeys vie kaikki mehut itsestäni, tekisi mieli vain näyttää finggeriä ärsyttävälle asiakkaalle ja painua peiton alle piiloon. Ei hirveän positiiviset ajatukset valtaa päätä.. Ei niin silti voi päiviänsä viettää. Annan hetken mennä menojaan ja jatkaa hymy naamalla.

Eilen oli aamusta asti veto poissa, on se ehkä vähän edelleenkin. Nukuin hyvin, mutta aamupalan syötyäni nukahdin sohvalle. Onneksi olin nähnyt päikkärit tuleviksi ja laittanut herätyksen soimaan. Päätä särki, niskasta alaselkään asti kroppa jumissa. Kaiken päälle vielä kuukautiskivut. Nauru kaukana.
Kihlattuni oli mennyt hieman aikaisemmin töihin ja saikin osansa niin valloittavasta mielialastani tekstiviestitse. Vastauksena sain iphonen hymiöin ’rakennetun’ hymyilevän naaman. Vasen korva taisi olla simpukka! Jotenkin hölmöllä tavalla fiilis parani. Aika uskomatonta, mutta kyllä. Myös töissä hymyilevät työkaverit piristivät kummasti oloa. Keskustelu ja nauru raikas. Kaikki oli taas hyvin.

Kiitollinen pitäisi muistaa olla vuoden jokaisena päivänä eikä vain marraskuussa kun on juhlan aika. En todellakaan ole tästä mikään malli esimerkki, mutta yritän parhaani. Tähän asti se on tuottanut itselleni tulosta, ajatusmaailma näyttää pikkuhiljaa kokonaan positiiviselta.

Muutama postaus sitten listasin asioita, jotka tekevät minusta onnellisen. Olen myös samoista asioista kiitollinen.

Mistä te olette kiitollisia? :)

Olen kyllä erittäin kiitollinen aamukahvista. Nukuttua tuli 5,5 tuntia. Miksi? Koska kroppa tarvitsi aamucardiota ja työt alkavat jo 8:45. Enää 8 tuntia ja monen päivän vapaani alkaa, kiitollinen siitäkin! Tulee erittäin tarpeeseen. :)

Myöhemmin tulossa postausta mun lempiprotskupatuista!

xxo,
Janina

– Posted using BlogPress from my iPad

6 ajatusta artikkelista “Thanksgiving Day

 1. Tahra sanoo:

  Millaisia ovat kiitospäivän teemakoristeet? En ole kiinnittänyt huomiota jenkkisarjojen kiitospäiväjaksoissakaan niihin, enkä ole koskaan käynyt Pohjois-Amerikassa.

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Koristelu on aika samanlainen kuin esimerksiksi Harvest Dinnerilla, eli syksyinen ehkä hieman joululla höystettynä. Kurpitsoita. Tähtiä. Kynttilöitä. Väreinä ruskeeta, oranssia, keltaista, vihreää. :) Nättiä, mutta yliampuninen on helposti vaarana.

   Tykkää

 2. Reetta sanoo:

  Itse en muista kiitospäivän vietosta Jenkeissä kovinkaan paljoa, olin niin pieni kun siellä perheen kanssa asuttiin:) mutta tänään olen kiitollinen hyvin nukutuista yöunista, jääkaapissa odottavasta hyvänmakuisesta lounaasta ja siitä faktasta, että mullakin alkaa kohta loma! Jee!!! :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Kuinka kauan asuitte siellä, missä päin? :) Wau. Hyvät lomailut! ;) <3 Me päätettiin nauttia tänään viiniä, valkkari ostettiin eilen kylmään! Sunnuntaina sitten ruotuun. ;)

   Tykkää

  • Reetta sanoo:

   Asuttiin Pittsburghissa vuoden verran ja sitten reissattiin 3kk autolla pitkin maata. Olin 4-5 -vuotias, niin muistikuvia on vaan sieltä täältä, tietty sitten on kerrottu paljon juttuja jälkikäteen :) Vähän harmittaa oikeasti, etten muista monia juttuja, mutta onpahan sitten ainakin syy lähteä uudestaan :D

   Tykkää

  • Janina sanoo:

   Wau! Kuulostaa kivalta! Sulla vanhemmat ollu siellä töissä? Hirveästi kyselen, ei tarvitse vastailla – tää on aika julkinen paikka. :)Ollaan kanssa reissattu tosi paljon vanhempien ja ystäväperheiden kanssa. Enimmäkseen Euroopassa, mutta äärettömän siisteissä paikoissa – kuvien perusteella. :D Onneksi myös muistoja löytyy sitten paljon.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: