Tammikuun haaste

Huomenta!

Miten teidän uusi vuosi on alkanut? 

Meidän uusi vuosi vaihtui kotona, talomme kattoterassilla ihaillessa tuhansia ilotulituksia. Oli upean näköistä katsoa Leppävaarasta asti Helsingin tulitukset. Muutama lasillinen valkoviiniä ja hieman herkkuja. Erilainen vuodenvaihde kuin ”normaalisti”. Olimme molemmat todella väsyneitä, itse olin nukkunut vain muutaman tunnin edellisenä yönä ja Miko on tehnyt monta todella pitkää työpäivää. Olin valmis nukkumaan ennen klo 23, pysyttelin kuitenkin hereillä, puhuimme Mikon rakkaan, Australiassa asuvan, siskon kanssa Skypessä. Teknologia on kyllä korvaamaton. 
Nukkumaan reippaasti kahden jälkeen yöllä. Vuoden ensimmäinen päivä alkoi kuitenkin reippaasti. Olimme salilla puolen päivän jälkeen, aikaa meni melkein kaksi tuntia. Teimme todella kovaa! :) Muutamia kuvia myös tuli otettua. Illalla menimme kävelimme vielä Mikon veljen luokse tekemään pilatesta sekä venyttelemään. 
Meillä on kotonakin minun nuorena ostamani Pilatesta laihduttajille -kirja, josta pitäisi kyllä alkaa liikkeitä tekeään kotonakin. Sen tämä yksikin kerta auttoi omia lihasjumejani, että mitä tapahtuisi kuukauden päästä? Kerron sen teille tammikuun lopussa, sillä tammikuun haasteeni itselleni sekä kaikille teille on, lihashuollon parantaminen! Olen omasta lihashuollon mitättömyydestäni teille aikaisemminkin, joten tästä on hyvä jatkaa. Yritän pitää pilates+venyttely -hetken vähintään kerran viikossa. Edes tuo kerran viikkoon olisi jo saavutus, sillä vaikka kovasti olen puhunut kuinka minun pitäisi venytellä, en vaan saa sitä aikaiseksi. Aion myös käydä ostamassa venyttelykirjan, josta voin tekosyittä katsoa ohjeet, opetella ja tehdä. 
Nyt kun olen vapaalla ja lihashuollon parantamisputkessa, soitan tänään hierojalle ja varaan elämäni ensimmäisen hieroja-ajan. Pidän alkuvuotta omalla tavallaan uutena alkuna. Vaikka olen opetellut terveellisiä elämäntapoja jo muutaman vuoden, opeteltavaa löytyy edelleen. Tammikuun aikana yritän saada hoidettua monet asiat terveystarkastuksista osteopaatti-käynteihin. Näistä kerron kohdalla aina lisää. 
Hirveästi olisi kerrottavaa, mutta nyt lähden salille, jotta päivää jää jäljelle muuhunkin! :) 
Käyn katselemassa lihashuolto-tarpeita sekä venyttely-kirjan tänään. 
Minkälaista lihashuoltoa te harjoitatte? Onko se aina ollut säännöllistä vai miten opitte tekeään sitä säännöllisesti? Vinkkejä kaivataan! :)

xxo,
Janina

5 ajatusta artikkelista “Tammikuun haaste

 1. Sonija sanoo:

  Itsekin tein uudenvuodenlupauksen että venyttelisin pari kertaa viikossa… on pistänyt vähän miettimään kun paikat olleet niiden harvojen venyttelykertojen jälkeen kipeämmät entä pahimmankaan treenin jälkeen :DHei muuten tuli mieleen että kuinka usein pidät täysiä lepopäiviä treenaamisesta? :-)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Sonija! Tuntuu että lihashuolto on monelle aliarvostettua. Kävin juuri ostamassa venyttelykirjan, tästä se alkaa! Hyvä me! ;) Pidän 1-2 lepopäivää, riippuen viikosta. Viimeisten viikkojen aikana tuo kaksi taitaa olla se yleisempi. Torstai sekä sunnuntai. ;)

   Tykkää

 2. Asta sanoo:

  No mie venyttelen yleensä noin 4x viikossa 30-60 minuuttia kerralla. Jalkoja lähinnä. Nyt tuon toisen takareisivamman myötä olen pidentänyt venytyksiä ja ottanut myös avustettavia venytyksiä mukaan. Toivotaan, että tämä toinenkin sairastelukierre helpottaisi ja pääsisin toteamaan käytännössä, miten venyttelyt vaikuttavat.Ostin tänään myös vihdoin tuon pilatesrullan, jotta välttäisin jatkuvat urheiluhierojalla käynnit. Tuli tuo joulukuinen ravaaminen jo ihan tarpeeksi kalliiksi :P

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Sulla on ollut tosi kurja tuuri noiden vammojen ja flunssien kanssa, mutta niinkuin tänään sattumalta blogiisi kommentoin ehkä tää tarkoittaa ”there’s only one way: UP” :) Eli toivottavasti tää vuosi menee vähemmän sairastellessa. Nyt on kaksi venyttelypäivää takana ja tuntuu että oon enemmän jumissa kuin pitkään aikaan. Voi tosin johtua kahdesta aika kovasta treenipäivästäkin, mutta silti. Paljon on vielä venymisessä parannettavaa, spiraaliin (spagaatti toisinpäin? :D) halutaan päästä eikä tietenkään spagaattikaan olisi hullumpi. Hierojavinkki: Länsi-Pasilan urheiluhieroja opisto! 90minuuttia maksaa 35€ ! ;) Itse yritän päästä ensi viikolla käymään ja toki kerron täällä kokemuksesta!

   Tykkää

  • Janina sanoo:

   Tässä kun kirjoittelin niin tein asialle myös jotain, soitin ja varasin itselleni tunnin mittaisen pätkän ensi torstaiksi! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: