Raivolla

Herään aamulla rauhassa. Pötkötän hetken yksin, pidän silmät kiinni ja nautin hiljaisuudesta. Vapaudesta. Tälläistä hetkeä ei ole ollut, tiedä milloin viimeksi. Pitkät yöunet painavat vielä hiukan silmiä, mutta nousen ylös. Aamupalaksi vakioksi muodostunut protskupannari ja verigreippi. Kun päivä alkaa niillä, ei mikään voisi mennä vikaan. 

Valmistaudun salille lähtöön normaaliin tapaani. Kaiuttimista pauhaa hyvä biittinen musiikki, laulan kovaa (ja korkealta) sekä pakkailen kamoja. Edessä on jalkatreeni. Olen innoissani. Jalkatreenit ovat sujuneet todella hyvin lähiaikoina ja voimatasot kasvavat kertatoisensa jälkeen. 

1383626_10201971241938230_485987454_n

Kuva: Mika Hiltunen Photography

Ensimmäinen setti kyykkyä sujuu hyvin, mutta sitten iskee kiukku. Alaselkä on jumissa, en tunnu saavan siihen minkäänlaista kontrollia. Tuntuu voimattomalta. Toisen setin vedän jo irvistäen läpi. Nyt ei nappaa. Haluan kotiin.

Fiilis treeniin katosi täysin. Ajatukset täytyisi nyt saada kokoon ja mieli takaisin sängynpohjalta. Tuijotan itseäni peilistä, silmästä silmään. Nyt ei ole luovuttamisen paikka. Joudun tekemään todella töitä pääni kanssa, minne se lataus katosi? Muutama huikka juotavaa ja hupun alta tuijottaa takaisin tiukkasilmäinen katse. Raivo on löytynyt. Tanko niskaan ja taas mennään. 

Treenin jälkeen poljen parikymmentä minuuttia pyörää, extraa. On outo olo. Tyytyväinen, mutta hieman tyhjä. Vaikka rakastan treenaamista ja itseni haastamista, eivät kaikki treenit suju aina parhaiten. Ainoa asia, joka silloinkin pitää muistaa on jatkaa vain. Vähän kevyemmillä painoilla, pitemmillä sarjoilla. Uskallan väittä, ettei kukaan ole jokaisessa treenissä täysenergioilla. 

1381365_10151967149333856_942074152_n

Kuva: Mika Hiltunen Photography

Saman raivon jouduin kaivamaan eilisenkin treeniin. Takaolkapäitä tehdessä ei tuntumaa tuntunut löytyvän, selkä teki töitä ja niska oli jäykkänä. Meinasi leikki loppua lyhyeen. Edessä on kolme päivää, jolloin olen salilta pois, mutta tekemistä riittääkin sitten aamusta-yöhön ja takaisin.

Miten te selviätte huonoista treeneistä? Jätättekö kesken vai miten keräätte keskittymisenne takaisin?

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , ,

10 ajatusta artikkelista “Raivolla

 1. Petra sanoo:

  Jos treeni on huono, jatkan loppuun vaikka sitten kiukulla! Luovuttaa ei saa, vaikka joskus olisi ehkä syytä. Mulla kävi pari viikkoa sitten jalkatreenin kanssa niin, etten saanut happea. Mietin näin jälkeen päin et olis ollut ehkä fiksua viheltää peli poikki, kun syy hengenahdistukseen saattaa olla astma… :( Mutta pääkoppa ei vaan anna periksi :D

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Oih. Kannattaa olla tarkkana tuon kanssa ettei se pahene. En itsekään pysty antamaan periksi. Polvenkuntoutus treenit vedin välillä kyyneleet silmissä läpi – välillä hölmöstikin, mutta luonteelleen ei hirveästi voi mitään. Pitäisi opetella :)

   Tykkää

 2. jerita sanoo:

  teen kyllä treenin loppuun, mutta esim. viime viikolla iski myös armoton alaselän kipu kesken kyykkämisen, jatkoin sitten muilla liikkeillä. Ei siitä hilpeä olo tullut, mutta ei se kipukaan kiva ollut. paska treeni mutta tulipahan tehtyä :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Ei tule ainakaan kaduttua paskakin treeni, mutta itsellä kantti ei anna helposti periksi että lähtisin kesken. Parempi tehdä jotain kuin olla tekemättä. Toki järki päässä ja tekemisessä mukana. :)

   Tykkää

 3. Marilii sanoo:

  Minäkin taistelen treenit yleensä väkisin läpi, vaikka ei kulkis ollenkaan. Onneks useimmiten kulkee. Tällä viikolla oon vaan ollut niin totaalisen väsynyt, ettei treenejä yksinkertaisesti jaksanut tehdä. Tiistaina sain penkin tehtyä ja lähdin sen jälkeen ovet paukkuen kotiin, kun tekemisestä ei tullut mitään. Loppuviikosta älysin ottaa kevyemmin ja tehdä pelkkää aerobista. Ens viikolla sitten uudestaan salille, kun on oikeesti energiaakin ;) Ei elämä tai treenaaminen oo niin vakavaa, että hampaat irvessä pitäis väkisin vääntää. Joskus on hyvä kuunnella kroppaansa ja käyttää sitä kuuluisaa järkeä ;D

  Tykkää

 4. Aino sanoo:

  Mulla kyllä menee hermo nopeasti, jos treeni ei kulje. Tänään töiden jälkeen menin salille ja olin koko päivän odottanut jalkapäivää, ahhhh kyykkyjä ja kaikkea muuta ihanaa! Mutta jostain syystä en saanut normaalia tuntumaa päälle ollenkaan. Teki mieli luovuttaa, mutta sen sijaan vaihdoin kyykyt prässiin…ja tsädäääm, sieltähän se polte sitten löytyi :D Fiilis nousi hetkessä kattoon ja tein jopa pari ylimääräistä sarjaa, hahha! Luovuttaminen ei oo vaihtoehto, mutta jos ei kulje niin silloin kannattaa kokeilla just vaikka vähän varioida liikettä, vaihtaa se kokonaan tai just keventää painoja ja pidentää sarjoja – turhaa työtä mä en ainakaan nimittäin jaksa tehdä :P

  Niin ja kiitos vielä torstaista! <3

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Hyvä Aino! Sama homma, takaolkapäitä jumppasin eri liikkeillä/painoilla/asennoilla. Kyllä sekin tuntuma löyty kun painoi vaan kiukun läpi. :)
   Kiitos itselles! <3 Pitää laittaa taas aikataulut yksiin ja nähdä!

   Tykkää

 5. Nici sanoo:

  En välttämättä tee treeniä loppuun, koska tiedän, että ahdistun helposti, jos asiat eivät suju niinkuin pitäisi. Sen sijaan menen lepuuttamaan itseäni vähäksi aikaa, esimerkiksi kävelemään juoksumatolle tai katsomaan, olisiko sopivaa ryhmäliikuntatuntia tulossa, että teen edes jotakin. Hyväksyn sen, että aina ei voi onnistua, koska tiedän, että jos silloin painan liian lujaa, ei hyvä seuraa.
  Aina en kuitenkaan lopeta tai höllää näin, ja usein palaan juoksumatolta tai soutulaitteelta tekemään ”edes jotain”, ja silloin joko teen sitten vain osan liikkeistä ja kevyemmin, tai sitten hikihatussa koko treenin läpi ja olen ratkipoikki, tai jotain tältä väliltä. Mutta vaikka en olisikaan tehnyt silloin enää täysillä, antaa pääkoppa sen verran periksi ettei ahdista koska tiedän, että yritin. :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: