EVO Fitness – my second home

Tiedättekö mikä on minusta yksi maailman parhaista tunteista? Kotiin palaaminen. Kotiovea avatessa turvallinen ja lämmin tuulahdus ottaa kulkijan vastaan. Toivottaa tervetulleeksi. Samanlaista olotilaa, joka tulisi edes lähelle, saa hakea kaukaa. Vaikka kahden viikon poissaolon aikana on kerennyt jo tottumaan uuteen paikkaan ja tilanteeseen, on tuttuun ja turvalliseen ihana palata.

IMG_5928

Pidin vuoden lopussa alkuperäisistä suunnitelmista poiketen kaksi lepoviikkoa putkeen. Kroppa tuntui tarvitsevan lepoa, olihan viimeiset kuukaudet menty paikasta toiseen unimäärästä karsien. Älä kokeile tätä kotona. En kysellyt valmentajalta lupaa, tämä ei ollut laiskuutta. Otin päivän kerrallaan kuulostellen vireystilaani – se oli täysin tiessään. Lenkit kirpeässä ilmassa ja monien minuuttien seisomiset auringonvalossa auttoivat jonkin verran. Kunnes maanantai ennen uuden vuoden aattoa koitti.

Tunsin sen hyvin. Löysä olo oli tulossa jäädäkseen. Aivoni halusivat minun käpertyvän lämpimän villaviltin alle sohvan nurkkaan, samalla kroppani huusi kovaa treeniä. Se halusi herätä syväkoomasta ja niin halusin minäkin. Tuona maanantaina kävellessäni kuntosaliani kohti tuntui silmiä särkevän ja jalkoja painavan. 

Päästessäni sisään kuntosalilleni hymy alkoi hiipimään kasvoilleni. Ihan kuin lämpöinen aalto olisi hyökynyt ylitseni. Tunsin olevani kotona. Toisessa kodissani. (Välillä tuntuu, että asun myös koululla, mutta sen ovien avaaminen ei luo samanlaista tunnelmaa). Sellaisessa paikassa, jonne voi tulla minkä näköisenä vain ja ähistä naama punaisena kyykkytangon alla.

photo-4

Saan viikottain kyselyitä missä sä treenaat? Missä on noin halpa kuukausimaksu? Mitä, mitä, mitä? Olen aikaisemminkin kirjoittanut teille kuntosalistani, EVO Fitneksestä. Tuo postaus pompahtelee edelleen paljon esiin, kokemuksia salista siis kaivataan. 

Polvileikkauksen aikaan olin ilman kotisalia. Jäsenyyteni Elixian kanssa oli vihdoin loppunut ja olin vapaa kokeilemaan – valitsemaan uudestaan. EVO oli avannut ensimmäisen salinsa muutamia kuukausia aikaisemmin Leppävaaraan, aivan kotimme viereen. Ystävämme liittyessä sinne olimme ensin epäileväisiä, miten noin pieni sali toimisi ruuhka-aikoina? Pysyisikö se hyvässä kunnossa ilman respaa, työntekijöitä, jotka katsoisivat kävijöiden perään.

Ehdot kuulostivat kuitenkin lupaavilta, joten päätimme aloittaa siellä treenauksen kunhan saisin fyssarilta puhtaat paperit lihaskunnon parantamiseen. Salilla käynti oli omien sairaslomapäivieni piriste, odotin niitä hetkiä paljon. Vaikka aloitinkin polkemalla kuntopyörää 5 minuuttia, olin taas matkalla kohti parempaa kuntoa. 

Olen ollut EVO:n jäsenenä kohta kaksi vuotta – ilman pakollista sitoutumista! Olen saanut itse valita treenaavani siellä, en ole umpikujassa. Tämä sali palvelee omia tarpeitani: en käy ryhmäliikuntatunneilla, en tarvitse lastenhoitohuonetta, en solariumia, en aamupalaa enkä respaa. Ainoa joka salilta puuttuu on sauna – se olisi mukava lisä, mutta ilmankin pärjää. Kuukausihinta 39,90€ ei opiskelijankaan päätä huimaa.

EVO laajentaa Suomessa toimintaansa kokoajan. Liittyessäni kuntosalit löytyivät ainoastaan Vantaalta ja Leppävaarasta. Nyt heiltä löytyy seitsemän salia ympäri Suomea – keskukset löydät täältä. Jos kiinnostus heräsi, EVO:lle pääsee yhden kerran ilmaiseksi kokeilemaan lähettämällä ”EVO TREENIKERTA” numeroon 18200. 

Aikaisemmat postaukseni EVO:sta löydät täältä & täältä

Missä te treenaatte? Oletteko tyytyväisiä kotisaliinne vai haluaisitteko jo vaihtaa? Mitä vaatimuksia teillä on?

Treeni-intoista viikonloppua!

xxo,
Janina

Postaus toteutettu yhteistyössä Evo Fitneksen kanssa. 

Avainsanat: , , , , , , , ,

6 ajatusta artikkelista “EVO Fitness – my second home

 1. siiri sanoo:

  mun sali turussa on pieni ja ei todellakaan mitenkään glamour paikka, mutta se on mun ”koti”. sieltä on se liikunnan kipinä aikoinaa löytynyt, sitä en vaihtaisi mihinkään – mä en meinaan myöskään tarvitse sitä solariumia, en aamupalaa, en hienoja valoje-efektejä spinningstudiossa. mulle riittää sali sekä ajoittain maailman parhaat jumppaohjaajat ja jumpat kun ”jumppatuulelle” satun. okei välillä se salin ”pienuus” ärsyttää siinä, että kaikke on lähes vaan se 1kpl että toisinaan saa hetken odotella, jos ruuhka-aikaan sattuu paikalle, mutta hyvin harvoin satun :-)

  lontoossa salini onkin sitten ihan eri luokkaa; on uima-allas, poreallas,juoksurata ja kaikkia laitteita ja painoja tuplat,triplat tai enemmänkin. eipähän joudu mitään ikinä odottelemaan, ja kun salikin on sen verta iso että ei ruuhkaa juuri pääse syntymään, sillä niinä ruuhka-aikoinakin se paikka jotenkin imasee ne kaikki ihmiset sisäänsä. päädyin sinne vähän vahingossa, ja kun hintakaan ei lontoon tasolla päätä näin opiskelija-alennuksella huimaa niin sinne olen jäänyt.

  molemmissa mun saleissa mulle tärkeintä on se fiilis, se hyvä olo mikä mulle tulee kun salille astun. henkilökunta on ystävällistä, ja tuntee mut jo sen verran hyvin että aina on kiva mennä salille kun tietää että siellä on tuttuja :-)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Kuulostaa hyvältä! Varsinkin tuo Lontoon uima-allas. :P Se olisi huippua!
   Juurikin noiden kuvailemiesi (< kirjotetaanko se noin? :D) fiilisten takia oon jäänyt tuonne. PT:t on aivan huippuja, aina löytää tutut hymyilevät kasvot! :)

   Tykkää

 2. OK sanoo:

  Itse olen Elixian jäsen, ja käyn kahdella eri Elixian salilla (eri paikkakunnilla). Olen ollut erittäin tyytyväinen. Paikat ovat aina olleet siistit, palvelu iloista ja lämmintä sekä laitteet ovat monipuolisia ja laadukkaita. Kokemusta tosin ei ole muilta saleilta kertakäyntejä lukuunottamatta, mutta en usko sen vaikuttavan mielipiteeseeni.

  Elixialla on myös siksi ihana treenata, koska siellä käy niin monipuolista väkeä. Jokainen on sinne tervetullut ja myös muut asiakkaat tuntuvat poikkeuksetta olevan positiivisia :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Kuulostaa hyvältä! Tämän takia myös saleja on niin monia, jokainen löytää itselleen sen parhaimman paikan treenata. :) Tuo monipuolisuus on yksi omankin salin parhauksista. Se, että kilpailuihin täähtäävät ja vasta aloittelijat – ja kaikki siltä väliltä – pystyvät treenaamaan sulassa sovussa on tärkeää! :)

   Tykkää

 3. Niina sanoo:

  Moikka,

  hei loistavaa kun kirjoitit tästä! Käyn itse Satsilla leppävaarassa, mutta nyt kun määräaikainen jäsenyyteni kesällä loppuu, aion ehdottomasti vaihtaa salia! Satsilta puuttuu monia tärkeitä jalkalaitteita, esim. takareisilaite maaten, hack ja ”kunnon” prässi. JA mikä pahinta, Sats on enemmän vuorokaudesta kiinni kun auki :(( Ei siis tälläiselle himotreenaajalle hyvä vaihtoehto ollenkaan… En ole Evolla viitsinyt käydä vielä kokeilemassa, kun on kauhistuttanut tuo 15€ kertamaksu. Ihan loistavaa siis, että tekstarilla voi saada tuon ilmaisen kokeilukerran!!!! :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Niina!
   Hack puuttuu myös EVO:lta, mutta takareisilaite maaten ja prässi löytyvät! Jalkatreeneistä saa todellakin kaiken irti! :)
   Kannattaa myös seurata heidän facebook-sivujaan sillä avointen ovien -päiviäkin on, jolloin varmasti löydät salin PT:n paikalta esittelemästä :)
   Tervetuloa ja vedäthän hihasta, jos samaan aikaan ollaan vääntämässä! ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: