Treenauksen tasapainoa etsimässä

Väännän rautaa, irvistän pää punaisena. Jokainen lihasmöykky tuntee tehneensä. Rakastan sitä tunnetta, joka onnistuneen treenin jälkeen minut valtaa. Endorfiiniryöppy! Jalkatreeni oli rankka, kävelen kuin vaappuva ankka. Useasti hymyilyttää ja palkkari tuntuu maistuvan jokaisen kerran jälkeen paremmalta. 

Pikkuhiljaa olen kuitenkin havahtunut omiin ajatuksiini siitä, että yhtälailla kuin elämän myös treenauksen tulisi olla tasapainossa. Kuntosalitreenaus on loppujen lopuksi hyvin yksipuolista, vaikka se on intohimoni. Se kutsuu luokseen, se rauhoittaa. Kuntosali on oma toimiva terapeuttini. Kiukut puretaan jalkaprässiin ja jäljelle jää rauhallinen minä. 

DSC_0396

Kohta tulee neljä vuotta täyteen siitä kun ensimmäisen kerran astuin pakon edessä kuntosalimaailmaan. En silloin ymmärtänyt kuinka tuo hetki tulisi muuttamaan tulevaisuuteni, kuinka maailmani heittäisi häränpyllyä. Vasta loppuvuodesta 2012 aloitin tavoitteellisen treenauksen ja sillä tiellä olen edelleen. En ole treenannut välissä mitään muuta. 

Urheilu on ollut aina elämässäni. Milloin itse harrastettuna, milloin penkkiurheiluna. Haluaisin kokeilla mahdollisimman montaa lajia, sillä ne tuovat aina oman onnen kipinän mukanaan. Jenkkifutis-alkeiskurssi sytytti jonkinlaisen liekin sisälläni, mitä vieläkin punnitsen. Toiko se mukanaan erilaisen urheilun ilon kuin kuntosali? Mistä nämä raukeat olotilat tulevat? Mitä minun tulisi tehdä, jotta saisin niitä myös tulevaisuudessa?

Viime perjantaina treffasin ihanan Anun, joka toimii EVO Fitneksen personal trainerina. Hän oli lupautunut auttamaan minua rentoutumaan ja rauhoittumaan joogan avulla. Olen joogaa aikaisemminkin kokeillut, mutta niissä ongelmakseni on koitunut opettajien joogasanasto – en sitä selittämättä ymmärrä. Kun opettaja puhuu sotureista, koirista ja asanoista, en pysy perässä sillä ensikertalaisena nuo tuovat mieleeni Kiinan muurilla vartioivat Mulan soturit tai pusikoissa juoksevat Jack Russelit. 

Anu neuvoi selvällä suomen kielellä. Käännä jalka ulospäin, keskity lantioon, pidä se tiukkana. Älä ota paineita, tee niinkuin pystyt. Ohjaus kesti puoli tuntia, mutta olin hiessä. Parannuskohtia löytyy paljon: notkeus, venyvyys, syvien lihasten kehittäminen. Sain tuosta puolituntisesta enemmän irti kuin aikaisemmista kolmesta kerrasta yhteensä. Nyt minulla on muutama liike, joita pystyn kotona tekemään sillä tiedän varmasti kuinka ne tehdään. 

Olen huvittanut Mikoa useampaankin otteeseen viimeisen viikon aikana yrittäessäni näitä asentoja toistaa. Kuntosalitreenauksen vastapainona kaipaan kroppaan vetreyttä, sillä se myös parantaisi tuloksiani raudan parissa. Liikeradat suurenevat ja varmasti loukkaantumisriskit vähenevät. 

DSC_0411

Nyt pitäisi vain löytää Pääkaupunkiseudulta, mieluiten Leppävaarasta tai Helsingin keskustasta, järkevän hintainen joogapaikka – jossa aloittelijankin on hyvä olla.
Käyttekö te joogaamassa? 

Täältä pääset aikaisempiin joogakokemuksiini:

SUP jooga
Klo 6:n Puistojooga
Hot jooga

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ YSTÄVÄT! Älkää ottako paineita kaupallisesta juhlasta, emme esimerkiksi kihlattuni kanssa ole sitä koskaan juhlistaneet rahallisesti. Teot merkitsevät paljon enemmän. 

xxo,
Janina

Toimin yhteistyössä EVO Fitneksen kanssa. 

Avainsanat: , , , , ,

6 ajatusta artikkelista “Treenauksen tasapainoa etsimässä

 1. Jennis sanoo:

  Jooga on jotain niin ihanaa, lepoa mielelle todellakin!
  Onko tuo ensimmäine kuva muuten koska otettu?

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Näin olen huomannut, toivottavasti löydän ratkaisun paikka/hinta ongelmaani tai opin tekemään sitä itsekseni.
   Kuva on otettu postauspäivänä.

   Tykkää

 2. S sanoo:

  Jooga on parasta! :) Helsingin astanga joogakoulu on ainakin hyvä paikka aloittaa. Siellä on alkeiskurssipaketteja joista hyvin pääsee joogassa alkuun. Usempia saleja löytyy esim. Helsingin keskustasta, ja Leppävaarassa on kanssa sali. Kurssin käytyä oppii mm. liikkeistä, lihaslukoista ja hengityksestä. Kun kurssin on käynyt niin harjoitustahan voi sitten tehdä kotona. Joogassa voi oppia niin paljon omasta kehostaan kuin myös mielestä :) ja löytää sitä hyvää tasapainoa omaan elämäänsä.

  Tykkää

 3. Pinni sanoo:

  Suosittelen myös Astanga joogakoulua tai ainakin jonkinlaista aloituskurssia jossa selkokielellä käydään läpi lukot ja hengitystekniikka ja kaikki muu asiaan liittyvä. Vaikea kuvitella että ainakaan astangaa pystyisi harrastamaan järkevästi ilman pieniä teoriapläjäyksiä ja ihan hengityksestä aloittaen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: