Lähtölaukaus kisadieetille

DAY 1 people !

Näin siinä sitten kävi. Lauantaina astellessani valmentajani ja MR. Mentulan eteen olin luottavaisin mielin. Vaikka muutamana päivänä pieniä herkkuja oli mennyt suuhun ohjelmasta ohi, olin kiristynyt. Näyttäisin kuntoni ensimmäistä kertaa myös Jarille, joka kyllä sai kädet hieman tärisemään ja sydämen pamppailemaan. Vaatteet pois ja pyörähtelemään.

Palaute oli hyvää. Lihasta olen saanut taottua samalla kuin kroppa on kiristynyt. Jos näyttäisin sulle kahden kuukauden takaiset kuntokuvat, lentäisit perseelles.” -Samuli Koutajoki Eteenpäin oltiin siis menty ja fiilis oli vielä himppasen parempi kuin kuntotsekkiin tultaessa. Kunnes kuin salama kirkkaalta taivaalta, Jari ja Samuli päättivät aikaistaa alkuperäistä kisadieettini alkua kahdella viikolla! Olin hetken kuin puulla päähän lyöty, anteeksi mitä!?

IMG_7482

Herroille ei auta inttää vastaan. Oman pään oli selvennyttävä sormia napsauttamalla ja kuunnella perustelut. Ja damn. Ne olivat hyvät. Niin hyvät, että en voinut kuin olla heidän kanssaan täysin samaa mieltä. ”Kyse ei ole siitä ettetkö kisakuntoon pääsisi 20 viikossa, mutta ensimmäisen kisadieetin kanssa on parempi varautua yllättäviin tilanteisiin.” -Jari Mentula Kyseessä on minun ensimmäinen kisadieetti – kahden viikon lisäys antaa meille kallisarvoista ”etumatkaa”, flunssan tai muun vastoinkäymisen iskiessä meidän ei tarvitse panikoitua. Ajan lisäyksellä pystymme pitämään myös minun (ja valmentajien) stressitasot matalemmalla, meillä on aikaa edetä rauhassa ja katsoa miten kroppa lähtee reagoimaan tehtyihin muutoksiin.

Alkushokista laannuttuani olen asian kanssa sinut. Eihän tässä tilanteessa auta muukaan kuin asennoitua uudestaan! Ensimmäinen reaktioni oli ”lähdemme Tampereelta kotiin makuunin kautta! Pakko saada herkkuiherkkui!” Se ajatus muutti muotoaan pose- sekä PT-treenien aikana, miksi ahmisin itseni täyteen just because? Ei niitä voi varastoon syödä. Ostin kotimatkalta yhden suklaapatukan ja iltapalana toimi lempiburgerini Base-ravintolasta. Sunnuntaina söin aamupuuron sijasta protskupannareita ja illalla söin karkkia. Näiden välissä maistoin muutaman haarukallisen äitini täytekakkua. En syönyt övereitä, koska ei tehnyt mieli.

Mitä muutoksia dieetin aloitus toi?

Treeniohjelmani pysyy aluksi samana. Ei yhtäkään aerobista lisää. Teen tällä hetkellä kolme treenin jälkeistä HIIT:iä viikossa. Ruokavalioon tuli hieman enempi muutoksia kuin ehkä odotin, mutta toisaalta yhtäkään aamuaerobista ei tullut – mieluummin näin päin! Aamupuuroni pieneni hiukan lepopäiviltä. Lounaalla en syö enää hiilareita, enkä välipalalla hedelmää. Ja treeniä edeltävä banaani on poissa. Jos ateriavälini ennen treeniä venyy saan tuon banaanin syödä, jotta treenit kulkevat!

IMG_7465Ajatukset eivät ole täysin ottaneen koppia aloituksesta, mutta ei haittaa. Muutaman viikon se varmasti viekin että täysin rutinoituu dieetin ohjeisiin. Näin laitetaan rokki soimaan ja tehdään hommaa samalla tavalla kuin aikaisemminkin – täysillä.

Kaikki peliin.

xxo,
Janina

 

Avainsanat: , , , , , , ,

12 ajatusta artikkelista “Lähtölaukaus kisadieetille

 1. siiri sanoo:

  täysillä ja yhdessä <3

  Tykkää

 2. minni sanoo:

  Tsemppiä vielä täälläkin! Hengessä mukana <3 You go girl!

  Tykkää

 3. Hannele sanoo:

  Tsemppiä!! Kyllä se siitä, luota vaan valmentajiin :)
  Ps. Mulla on nyt sama valmentaja kuin sulla. Tavotekin asetettiin, mutta se ehkä muuttuu nyt vielä :)

  Tykkää

 4. Camilla sanoo:

  Niin paljon tsemppii sulle dieettaamiseen, sulla on niin hieno ja positiivinen asenne ! You do it baby !;)

  Tykkää

 5. Outi Karita sanoo:

  Tsempistä :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: