Maidottomuus muutti elämäni

Kun kaksi vuotta sitten söin tavalliseen tapaani töissä raejuustopurkin välipalaksi olotilani muuttui tukalaksi. Farkut alkoivat kiristää ja työpaita tiukentua – mahani turposi käsittämättömän kokoiseksi. Loppu päivän olin näreissäni, halusin vain kotiin rennompiin housuihin ja makuuasentoon.

Samana iltana kirjoitin silloiselle valmentajalleni viestin, poistetaan maitotuotteet ruokavaliosta. Toiveeni kuultiin painottaen tosi asiaa, että kokeilua pitäisi jatkaa muutaman kuukauden yli, jotta näkisimme maidottomuuden todelliset vaikutukset. Mietin useaan otteeseen, miten jaksaisin syödä kananmunia aamuin, päivin ja illoin, mutta en ole vieläkään kokenut niiden kanssa ongelmia. Munaa kun pystyy muokkaamaan sen hetkisiä haluja tyydyttämään. Heh.

20151001_124343

Väliapalavaihtoehto.

Saatan edelleenkin poiketa hyväksi huomatusta ja maitotörttöillä esimerkiksi jäätelön kanssa. Jäätelö kun on herkuista se mistä en vain pysty luopumaan. Onnekseni lempijäätelöni ei aiheuta pahimpia oireita – pieni kärsimys on makutaivaan arvoinen. Välillä en tosin tiedä miksi palaan vanhoihin tapoihini ja tarjotessa otan kermaviilikastiketta lohen kanssa ja kaadan kahviini maitoa.

Käytän kyllä vielä heraproteiinia, joten en voi sanoa olevani sataprosenttisen maidoton. Mutta tulen jossain vaiheessa kokeilemaan sen vaihtamista riisi- tai herneproteiiniin – kumpaa suosittelette? Ihoni on siltikin paremmassa kunnossa tällä hetkellä kuin koskaan aikaisemmin, vatsani toimii kunnolla eikä turpoa kesken työpäivän, kahvini maistuu edelleen hyvältä ja mulla on hyvä olla.

Maidottomuus sopii minulle, mutta ei välttämättä jokaiselle. Miksi siitä pitäisi tehdä niin kovin suuri numero? Antaa kaikkien tehdä omat päätöksensä. Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan, miltä olo ilman maitotuotteita tuntuu, mutta minulle riittää se että minä tunnen oloni hyväksi ja sinä tunnet olosi hyväksi.

xxo,
Janina

Avainsanat: , ,

8 ajatusta artikkelista “Maidottomuus muutti elämäni

 1. HenriikkaV sanoo:

  Riisiproteiini on vähemmän pahan makuista, kumpikaan noista vaihtoehdoista ei tosin ole mitään erityisen hyvää,

  Itse aloitin maidottomuuden joskus reilu puoli vuotta sitten. Olin aikaisemmin lopettanut hormonaalisen ehkäisyn ja sen myötä kasvojeni iho oli mennyt kamalaan kuntoon. Jostain luin, että maitotuotteiden jättäminen saattaisi auttaa tähän vaivaan ja totta se olikin!

  Itsekään en ole 100% maidoton, vaan saatan viikonloppuisin syödä porkkanaa kermaviilidipin kanssa, juhlissa syödä kermakakkua tai välillä syödä raejuustoa/muita juustoja. Kuitenkaan päivittäin en maitotuotteita syö.

  Maidottomuus tai maidon vähentäminen on ihon kunnon lisäksi vaikuttanut myös siihen turvotukseen ja tukkoisuuteen! Olen ennen ollut ympäri vuoden tukkoinen, mutta en enää!

  Nyt otin itse heraproteiinin takaisin käytöön, koska kyllästyin riisi- ja herneproteiinien makuun! Koejaksoa ei ole vielä pitkään jatkunut (viikon), joten tässä vaiheessa on vaikea sanoa, miten heraproteiini mulle sopii. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin, mutta toki mun käyttämät määrät onkin todella pieniä :)

  http://bitchwholovescake.blogspot.com/

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Musta on ihana kuulla, että muutkin ovat löytäneet ratkaisuja ihon kuntoon ja turvotukseen. En ollut aikaisemmin miettinytkään tuota tukkoisuutta, mutta kyllähän se on totta! En ole itsekään ollut samallatavoin tukkonen/kipeä. Hyvä me! ;)

   Vastasinkin tuohon Jonnalle juuri herasta, että olen yrittänyt kuulostella olotilojani sen nauttimisen jälkeen mutta vielä en ole kyennyt päättämään minkälaisia vaikutuksia sillä on. Saatan koittaa sen jättää hetkeksi pois, jos sillä selviäisi. En käytä herakonsentraattia vaan isolaattia, joka on laadultaan parempaa. :)

   Tykkää

 2. On my way sanoo:

  Mä rakastan myös maidotonta ruokavaliota! Kärsin aikanaan samankaltaisista oireista kuin sinä, osittain vielä tosi pahana pahoinvointina. Maidon jättäminen muutti elämäni ja oli niin siistiä tuntea olonsa oikeasti hyväksi ja tajuta, että ei ole normaalia kärvistellä jatkuvasti ruokailun jälkeen erilaisissa huonoissa olotiloissa.

  Itse käytän herneproteiinia, jota suosittelen lämpimästi! Myös Luontaistukulla on maustamaton Hera Standard, joka ei aiheuta itselleni ainakaan minkäänlaisia oireita. :) Minäkin välillä tosiaan lipsun, jäätelöä, pizzaa juustolla jne. mutta aina näiden jälkeen kyllä ymmärrän miksi pidän ruokavalioni pääosin maidottomana. Jäätelöistä löytyy muuten hyviä maidottomia versioita esim. Oatlylta. Suosittelen niitäkin kokeilemaan. :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Ihana kuulla, että oot kanssa löytänyt ratkasun huonoon oloon, tai edes havainnut että on huono olla – välillä sitä on niin tottunut olotilaansa ettei edes ymmärrä että asiat voisivat olla paremmin. :)

   Herneprotsku ja Jonnan suosittelema kananmunaprotsku on nyt vahvimmat vaihtoehdot. Kunhan rahatilanne tästä tasautuu niin katsotaan jos saisin ostettua testierät molemmista. :) Olenkin joskus aikaisemmin maistanut Oatlya, mutta pitäisi kokeilla uudestaan. Teimme yksi kerta myös itse jäätelöä, ilman mitään maitoja – se oli herkkua! :)

   Tykkää

 3. Jonna sanoo:

  Suosittelen kananmunaproteiinia! (esim self omninutritionilla) :D Itse 2v sitten kokeilin maidotonta kun oli aina niin ällö olo… 1kk päästä yritin syödä jäätelöä ja loppujen lopuksi olin oksentamassa :D Niimpä tuli todettua että oon yliherkkä maitoproteiinille – eikä käy edes hera!

  Mutta tosiaan kananmunaproteiini on musta melkein heran verosta – riisi ja herneproteiini ihan kauheeta esim. palkkarina. Myös lihaproteiinia on jotkut kehuneet mut en oo uskaltanut testata (:

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Outs, aikamoinen kokemus, mutta ainakin oli selkeä homma – ei enää maitoprotskua. :D Kananmunaprotskua oonkin nähnyt jonkin verran Instagramissa ainakin, paljonkohan se kustantaa? :) Olen tuon heran kanssa pohtinut paljon, ja yrittänyt kuunnella kehoa sen juomisen jälkeen, mutta en ole satavarma – jättämällä poishan se selviäisi. :)

   Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Mä vältän maitotuotteita koskien lehmänmaitotuotteita, esim. vuohenmaitolevite on mulla kovassa käytössä riisikakkujen päällä, todella hyvää! Ja ehdoton en ole lehmänmaidonkaan kanssa, mutta vähentämisellä oon huomannut positiivisia vaikutuksia ihoon ja vastustuskykyyn :) Heraa tulee käytettyä, mutta myös riisiproteiinia, hieman tuohon riisiproteiinin oli totuttelemista sen hyvin erilaisen koostumuksen takia, mutta smoothiessa toimii hyvin :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Toi olikin hyvä tarkennus, saatan syödä esimerkiksi halloumia ja vuodenjuustoa – enkä näistä ole kokenut ongelmia. :) Oon nyt ottanut ihan täysin nollatoleranssin lehmänmaidon kanssa ja ne pienetkin poisjätöt ovat nyt auttaneet. Riisiprotskusta sanoivat muutkin, että yksinään ei, mutta smoothien seassa toimii kuin häkä. Pitää ostaa testieriä ja kokeilla.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: