Tammikuun tragediat – vesivahinkoa karkuun

Pysähdy hetkeksi ja kuvittele seuraavanlainen tilanne:

On perjantaiaamu ja valmistaudut kouluun lähtöön. Muutaman tunnin luennon jälkeen pääset lähtemään hyvissä ajoin kotiin. Mies on kokannut kotona, joten ruoka tulisi suoraan uunista – luksusta! Olet innoissasi päivästä, pääsisit pitkästä aikaa treenaamaan valmentajasi kanssa, jonka jälkeen lähtisit ystäväsi kanssa käymään avajaisissa ja syömään raakakakkua – täydellinen perjantai.

Saavut kotiin, syötte miehesi kanssa olohuoneen ruokapöydän ääressä ja päätätte katsoa yhden jakson uutta tv-sarjaa. Siirryt sohvalle hieman mukavempaan makuuasentoon ja suljet silmäsi hetkeksi, hymyilet. Jakson lopputekstit rullaavat ruudussa, nouset istumaan ja laskiessasi jalat lattialle ne osuvatkin veteen. Miksi meidän olohuone lainehtii? Eteinen lainehtii! Keittiössä voisi opetella kroolia. Olet varma, että tältä Titanicissa tuntui veden alkaessa tulvimaan sisään. 

Tuntia myöhemmin katsot kylppärin lattialle, kaikki omistamanne pyyhket, matot sekä untuvapeitot ovat valuvat vettä. Nämä olisi hyvä saada pestyä ja kuivumaan, ajattelet. Turha toivo, sillä pyykinpesukone meni rikki yli viikko sitten. Puristatte miehenne kanssa käsin jokaisesta ylimääräiset vedet irti ja ripustatte kuivumaan, veisit ne myöhemmin vanhemmillesi pesuun. Kävelet asunnossanne, parketti on pilalla. Täysin pilalla. Huoltomies imuroi lattialtamme kaksi ja puoli tynnyrillistä eli noin 60 litraa vettä. Alakerran naapurikin sai lastista omakseen. Hirveä sotku! On aika pakata tavarat ja lähteä vanhemmille viikonlopuksi, antaa kodin kuivua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn olisi sitä heti uskonut, jos joku olisi tammikuun alussa kertonut, että tästä tulee huono-onnisin kuukautesi hetkeen. Olin asennoitunut upeaan, uuteen alkavaan vuoteen – tästä tulisi vieläkin parempi vuosi kuin menneestä. Tammikuu on vaatinut paljon. Ensin meni rikki silmälasini, ei vakuutuksen piirissä. Sitten hajosi pyykinpesukone, niin vanha ettei vakuutusta. Nyt sekosi astianpesukone, jonka mukana koko lattiamme ja muuta.

Ja näin rakkaat lukijat, on sujunut upean vuoteni ensimmäinen kuukausi. Huumori alkaa olemaan koetuksella, oikeastaan melko lopussa. Ei tilanne vieläkään naurata, mutta huolto- ja vakuutusyhtiöiden kanssa keskustelua olemme melko turvallisissa käsissä. Kiitos kotivakuutus. Huonot asiat tulevat kolmen koplissa, joten helmikuu – ei paineita, tästä on helppo parantaa.

Toivottavasti te olette olleet parempi onnisia!

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , ,

2 ajatusta artikkelista “Tammikuun tragediat – vesivahinkoa karkuun

 1. Elina sanoo:

  Argh. Ahdistaa ihan lukea tällaista. Vähän turhan paljon vastustaa. Toivottavasti asiat järjestyvät pian (ja että vakuutus korvaa tuhon)! Tsemppiä ja paljon parempaa loppuvuotta. Eiköhän tämän vuoden vastoinkäymiset ollut tässä.

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Sanoppa muuta. Nyt on käynyt huoltomiehiä, parkettimiehiä ja puhuttu vakuutus- sekä isännöitsijäihmisten kanssa. Hirveä rumba, ei mitenkään nopea keissi. Mutta, kärsivällisyyttä peliin ja onneks on vanhemmat apuna noissa vakuutusasioissa. :) Kiitos. <3

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: