SUPERIMPAA

Kun Rukalle saapuessa purimme kassejamme, vanhempieni katseet olivat kysyviä. Purkki toisensa perää löysi tiensä pöydälle. Olimme ottaneet meidän jokapäiväistä ruokavaliota tukevat ruoat mukaan – meille niin normaali asia sai myös pikkusiskoni ihmettelemään. Viimeistään seuraavana aamuna sekoitettu viherjuoma sai heidän kulmat kurttuun ja suun irvistämään, mitä ihmettä! 

Olemme pikkuhiljaa kokeilleet erilaisia superfoodeja, koittaneet sieltä löytää luonnollisia vaihtoehtoja pilleripurkeille. Vieläkin testailemme ja kokeilemme erilaisia tuotteita kuuriluontoisesti. Olen kuitenkin huomannut osan näistä raaka-aineista toimivan itselleni hyvin ja tässä ne ovatkin esittelyssä!

Maca

Maca* on yksi mun supersuosikeista! Se  oli toinen kahdesta superfoodista, joilla lähdin itse liikkeelle – toisen esittelen alempana. Stressi, kuukautiskivut ja ihoni kunto olivat sellaisia, joihin kaipasin lievennystä. Enkä usko, että kukaan vastustelisi pientä boostia makuuhuoneen puolelle?

Isäni on yrittäjä ja rehellisesti sanottuna, mua välillä pelottaa katsoa vierestä sitä stressin määrää. Olen perinyt isäni työmoraalin, sille annetaan kaikki mitä on, sekä itsepäisyyden, se on tehtävä niinkuin ajattelen ja sitten vasta mietitään jos jokin toinen keino olisi ollut helpompi – molemmat mahtavia piirteitä, tiettyyn rajaan asti.

Ette varmastikaan ylläty, että olen isälleni ostanut pussillisen macaa. Hän tekee, muistaessaan, aamuisin smoothien, jonka sekaan se olisi iisiä laittaa. Se auttaisi ison työmäärän edessä keskittymään ja jaksamaan, yhtäkkiä to do -lista olisikin lyhyempi!

OptiMSM

Tuo suolaa ja sokeria muistuttava hiutale oli macan lisäksi toinen niistä, joihin tutustuin ensimmäisenä. Kynnys kokeiluun oli matala, sillä sen käyttö on helppoa ja plussat tärkeitä mulle.

Kuten niin monesti aikaisemminkin, olen kokeillut ihoni kuntoon kaikkea. Akne, arvet ja uudet näpyt ovat saaneet huomioni kiintymään siihen mitä elimistööni tungen. Olen havahtunut samaan mentaliteettiin, mitä kritisoin lääkäreissä – miksi hoidat ongelmaa kun voisit selvittää sen. Vaikka käyttäisin maailman kalleimpia ja parhaimpia puhdistusaineita, kuorintavoiteita ja kasvorasvoja, en uskoisi, että iho-ongelmani poistuisivat.

Haluan antaa itselleni parasta. Hyvinvointi lähtee sisältäpäin. OptiMSM* tukee elimistöä, jeesaa treeneistä palautumisessa ja ihon, hiusten sekä kynsien hyvinvoinnissa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marjat

Mulperi, goji & inkamarja – täydellinen trio luonnon omia karkkeja. Mulperi* on kuin toffeeta, niin pehmeää ja suussa sulavaa. Todellinen pillerin korvaaja, siitä löytyy runsaasti C-vitskua, rautaa ja kalsiumia.

Goji* ei hirveästi esittelyjä kaipaa, siitä on mediassa puhuttu jo muutamankin vuoden. Kiinalaisen lääketieteen ihme, puhdistaa maksaa, hoitaa silmäsairauksia, lisää vastustuskykyä ja pidentää ikää – muutamia plussapuolia nimetäkseni. Goji ja muut marjat on mulle herkkuja, syön niitä enempi maun kuin hyötyjen takia.

Inkamarja on kirpeä ja parhaimmillaan tuoreena eli kokeilkaa niiden pehmeyttä, jättäkää kovat hyllyyn! Oon vertaillut muutaman eri brändin tuotteita ja todennut, että Foodinilla on tasainen laatu, ei yllätyksiä vaan suun hymyyn kääntäviä purasuja. Moni on verrannut sitä lapsuuteni lemppariin, Ässä Mixiin, enkä voi kuin nyökytellä – hivelee samoja makuhermoja.

FotorCreated

Viherjauhe

a.ka hyvinvointipommi! Mietin pitkään mitä kirjoitan, sillä hyviä puolia on niin paljon – olisiko helpompi kertoa mitä sillä et saa? Et saa huonosti toimivaa vatsaa, et pääse valittamaan väsymyksestä etkä viettämään sairaspäiviä!

Viherjauhe & männyn siitepöly (linkistä mun kokemuksia) on mulle uudet tuttavuudet. Viherjauhe löysi sattumalta tiensä keittiöömme ja istui avaamattomana viikkoja. En uskaltanut, pelkäsin sen makua ja varsinkin luontaantyöntävää väriä! Väri, joka luonnossa on piristävä ja raikas, muistuttaa nyt enemmän Hulkia.

Sitten tuli se kiireetön aamu kun nostin samasta laatikosta ystäväni macan ja optimsm:n, hengitin syvään ja nappasin purkista kiinni. Pyörittelin sitä hetken käsissäni, rohkaistuin, avasin ja laitoin sitä smoothieni sekaan. Jännitin juomani muuttunutta makua, mutta maistaessani mikään ei ollut muuttunut. Sama vanha, lempismoothieni, vain hieman terästettynä.

Viherjauheessa* on sekoitus kaikkia niitä, mitä muut vielä syövät erillisistä purkeista. Vehnänoras, ohranoras, spirulina, nokkonen, chlorella + 5 muuta! Monia ravinoaineita, jotka tukevat omaa ruokavaliotani tarpeideni mukaan. Musta onkin tulossa oman elämäni Hulk, niin mahtavan vahva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HULK-smoothie

1/2 – banaani
1,5 dl – kaurahiutaleita
1 kauha – maustamatonta heraproteiinia
1 dl – mustikoita & mustaherukoita
1/2 – sitruunan kuori + mehu
1 tl – macaa
1 tl -optimsm
1 tl – viherjauhe
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa

Mitä mieltä te olette superfoodeista? Käytättekö niitä itse? Muistattehan hyödyntää -10% alennuskoodin FITTIMES Foodinin verkkokaupasta tilatessanne! :)

xxo,
Janina

*Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , ,

4 ajatusta artikkelista “SUPERIMPAA

 1. Nova sanoo:

  Meillä ehkä eniten super on se siitepöly. Isä tilaa sitä yleensä 3 kg kerralla ja siitä jaetaan kaikille sisaruksille ja ystäville.

  Sen lisäksi menee tietysti monenmoista, mutta mitään ei vuoden ympäri säännöllisesti. Nyt on mennyt lähes päivittäin chiaa, jonka turvotan kookosmaidossa pähkinöiden, vaniljan ja kanelin kanssa. Mössön lisään seuraavana päivänä marjojen joukkoon. Tätä oon mättäny varmaan jo kuukauden päivät! :D

  Tykkää

  • janinapohja sanoo:

   Toi sun chia-setti on kyllä semmonen mitä mun pitää kokeilla, sillä meillä on parikin pussillista chiaa, mutta ei jotenkin oo tullut käytettyä. :D JA siis oonhan mä nähnyt niitä sun kulhojas jääkaapissa… NAM.

   Tykkää

   • Nova sanoo:

    Se on niin hyvää ja helppoa! Illalla mössö tulemaan ja marjat sulamaan. Yleisin setti on ollut kotimaisia mansikoita ja kotimaisia vadelmia. Ne on parhaita eikä tarvii miettiä niin paljon ulkomaisia pöpöjä ja myrkkyjä (toivottavasti).

    Sulatan marjat seuraavan päivän eväsrasioissa, jottei tulis niin paljon tiskiä. Aamulla kaadan sitten sen chia-asian samoihin rasioihin. Ah! <3

    Tykkää

   • janinapohja sanoo:

    MMMM ! Chia-asia! <3 Just ostin eilen sellanen söpöimmän purkin, khihihi. :P

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: