KUTEN KEHO, MYÖS PARISUHDE KAIPAA HUOLTAMISTA

Nykypäivänä ei ole itsestään selvää, että pariskunta pysyy yhdessä läpi vuosien, läpi myötä- ja vastatuulien. Meidän isovanhempamme ja heitä edeltävät sukupolvet kasvoivat erilaiseen yhteiskuntaan kuin me. Heillä ei ollut paljoa, joten vähästäkin annettiin ja rinnalle valitusta puolisosta pidettiin kiinni. Kun suhde kohtasi esteen, se purettiin yhdessä. Suhdetta arvostettiin ja sen hyvinvoinnin eteen nähtiin vaivaa.

Janina Michaela, parisuhde, minkälainen on hyvä parisuhde, ystävyys, mistä löydän rakkauden, oivallus, hyvä parisuhde

Olemme mieheni kanssa olleet yhdessä yli kuusi ja puoli vuotta. Se yllättää monet. ”Oho, se on kauan! Arvostettavaa.” Olen otettu, mutta myös harmissani siitä miten pitkään kestäneet parisuhteet ovat ihmeitä. Onko nykypäivän uuden viehätys sekoittanut päät? Tiedostan ja ymmärrän, että kaikki parisuhteet eivät ole luotuja kestämään. Huonoon suhteeseen ei tarvitse jäädä eikä epäkunnioittavaa kohtelua tarvitse sietää. Kaikkea ei tulisikaan niellä, mutta suhteesta tulisi olla realistinen ajatus.

Toimiva suhde vaatii kompromisseja, anteeksiantoa, rakkautta, ymmärrystä, luottamusta ja rehellisyyttä. Yhtälailla kuin keho, myös suhde kaipaa huoltamista. 

Olimme joulukuun alussa mieheni kanssa viisi päivää Oslossa parisuhteen hoitolomalla. Oli korkea aika antaa aikaa sille tärkeimmälle henkilölle elämässäni, miehelleni. Hän on järkkymättömästi ja vilpittömästi tukenut ja ymmärtänyt mua, unelmiani sekä tavoitteitani. Se on parisuhteen syvin tarkoitus: kaksi toinen toistaan tukevaa ihmistä kulkemassa samaa polkua.

Janina Michaela, parisuhde, minkälainen on hyvä parisuhde, ystävyys, mistä löydän rakkauden, oivallus, hyvä parisuhde

Aikatauluttoman, suurpiirteisesti suunnitellun loman tarkoitus oli tehdä sitä miltä tuntuu, nukkua niin paljon kuin haluaa ja vain keskittyä yhdessä olemiseen. Naurut, pitkät kävelyt, piilosta löydetyt kahvilat ja luokattoman hyvät vitsit saivat ymmärtämään miksi me olemme vieläkin yhdessä.

Me olemme päällimmäisenä toistemme parhaita ystäviä. Ystävän kanssa ollessa tunteiden puhumisella, ajatusten ääneen sanomisella eikä huumorintajullakaan tarvitse olla suodatinta. Uskon, että liian moni kuvittelee puolison olevan jotain muuta – he etsivät täysin eri tyyppistä ihmistä kuin lähimmät ystävänsä. Jos viihdyt heidän kanssaan, miksi et etsisi heidän kaltaistaan puolisoa? Ei mieheni oli täysin samanlainen kuin ystäväni, mutta tärkeimmät arvot kohtaavat; rentous, huumorintaju, lojaalius, auttamisen ilo sekä avoimuus. Samalla pohjalle rakentuu minun ystävyys- ja parisuhteeni.

Janina Michaela, parisuhde, minkälainen on hyvä parisuhde, ystävyys, mistä löydän rakkauden, oivallus, hyvä parisuhde

Mieheni on paras ystäväni. Hoidan ystävyyssuhteitani välillä paremmin kuin parisuhdettani, koska onhan toinen aina kotona = itsestäänselvyys. Väärin ajateltu. Jokainen elämämme ihmissuhde kaipaa hoitoa, se kotona oleva ehkä ripauksen enemmän, sillä puoliso on se, joka kyseenalaistamatta rakastaa sua jokaisen vian ja oudon tavan kanssa.

xxo,
Janina

KOMMENTOI

Avainsanat: , , , , ,

2 ajatusta artikkelista “KUTEN KEHO, MYÖS PARISUHDE KAIPAA HUOLTAMISTA

  1. ... sanoo:

    Puhut miehestä…Ootteko naimisissa?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: