BUILD’N BURN – USKOTTAVA RYHMÄLIIKUNTATUNTI

Kaipaatko treeniltäsi uutta haastetta? Enemmän hikeä, uusia liikkeitä, erilaista inspiraatiota? Yksin, mutta yhdessä tekemistä? Tässä on sinulle laji; build’n burn!

Todella tiukka! Hikoilin silmät sumeaksi ja kädet liukkaiksi. Viimeisen setin aikana olin varma, että jalkani antavat periksi minä hetkenä hyvänsä. Tuntui etteivät takareiteni ole enää kiinni kehossa, olin täysin rikki ja punainen kuin tomaatti tai peikko-emoji!

Build'n burn, ryhmäliikunta, SATS Elixia, Marsaana, lifestyle-bloggaaja, sporttilbloggaaja, hyvinvointi, kokemuksia ryhmäliikunnasta, Build'n burn kokemuksia, kuntosali, Suomi, konseptilanseeraus, Elixia Kamppi

Build'n burn, ryhmäliikunta, SATS Elixia, Marsaana, lifestyle-bloggaaja, sporttilbloggaaja, hyvinvointi, kokemuksia ryhmäliikunnasta, Build'n burn kokemuksia, kuntosali, Suomi, konseptilanseeraus, Elixia Kamppi

Astellessani Elixia Kamppiin en tiennyt mitä odottaa. Olin kuullut Nanalta helpottaviksi tarkoitetut ehkä et kuole -sanat, joista kuitenkin huokui sanoma tiukkaa treeniä luvassa. Olin väsynyt huonosti nukutun yön jäljiltä, ajatukseni eivät rullanneet hurjaa tahtia enkä ehtinyt sen koommin stressata edessä olevaa. Sinänsä tehtävä oli helppo, sillä kuten jokaisiin treeneihin tullessani, tännekin tulin antamaan sen hetkisen kaikkeni. Painotus sen hetkisellä.

Build'n burn, ryhmäliikunta, SATS Elixia, Marsaana, lifestyle-bloggaaja, sporttilbloggaaja, hyvinvointi, kokemuksia ryhmäliikunnasta, Build'n burn kokemuksia, kuntosali, Suomi, konseptilanseeraus, Elixia Kamppi

Vuosia sitten olin kaksi vuotta Elixian jäsenenä. Tuohon aikaan olin vahvasti sitä mieltä, ettei ryhmäliikunta sovi minulle. Muiden käydessä stepeissä, body pumpeissa ja spinningeissä minä väänsin rautaa – koska halusin olla vahva ja jättää hömpötykset sikseen. En vieläkään koe, että steppi tai pumppi olisivat minulle sopivia, mutta tiedostan nyt mitä en tiedostanut silloin: nämä tunnit ovat kunnon treenejä eivätkä vain muutaman kilon painoilla heilumista.

Build’n burn on kuitenkin astetta kovempi tunti. Jos olet ajatellut ryhmäliikunnasta samanlailla kuin minä, tämä on varmasti sinun tuntisi. Pääset treenaamaan yksin, mutta yhdessä. Tuntikonsepti tuntuu olevan luotu numero neljän ympärille. Neljä suorituspaikkaa, neljä treenaajaa per paikka, jokaisessa neljä settiä ennen liikkeen vaihtoa. Yhdelle tunnille mahtuu siis maksimissaan 16 treenaajaa.

Build'n burn, ryhmäliikunta, SATS Elixia, Marsaana, lifestyle-bloggaaja, sporttilbloggaaja, hyvinvointi, kokemuksia ryhmäliikunnasta, Build'n burn kokemuksia, kuntosali, Suomi, konseptilanseeraus, Elixia Kamppi

Build'n burn, ryhmäliikunta, SATS Elixia, Marsaana, lifestyle-bloggaaja, sporttilbloggaaja, hyvinvointi, kokemuksia ryhmäliikunnasta, Build'n burn kokemuksia, kuntosali, Suomi, konseptilanseeraus, Elixia Kamppi

Meidän liikkeinämme olivat Skill mill -juoksumatto (jota monelle kuvailin kidneypavun muotoiseksi), TRX-nauhat, joilla teimme pistoolikyykkyjä sekä selkäliikkeitä, soutulaite sekä lihaskuntopiste, jossa teimme askelkyykkyjä sekä punnerruksien, kyykkyjen ja over head -presseistä koostuvaa superliikesarjaa. Kaikkia liikkeitä tehtiin neljä settiä kerrallaan, yhteensä kaksi kierrosta – putkeen. Oli himppasen tiukkaa! Suosittelen vesipullon pitämistä mukana pisteeltä toiselle, 15 sekunnin tauot eivät anna haahuilla etsimässä sitä.

Kuulostaako tavalliselta ryhmäliikunnalta? Ehkäpä, mutta Build’n burn – konseptin juju onkin vasta tulossa: nimittäin jokaisessa treenissä on oma sykealuetavoitteensa. Meidän treenimme tavoite oli 87 %. Sinne pääseminen ja varsinkin siellä pysyminen oli haastavaa, mutta erittäin motivoivaa. Treenialueen päässä on kaksi isoa näyttöä, joissa näkyvät jokaisen treenaajan sykevyön nimi sekä sykeprosentti. Tavoitellulle sykealueelle päästessäsi oma ruutusi muuttaa väriä, millä oli omalta kannaltani pieni, mutta suuri merkitys. Treenaan aina ilman silmälaseja, sillä ne tuntuvat vain olevan tiellä. Huurtuvat ja hyppivät päässä, joten oli mahtavaa, että minäkin tällaisena myyränä pystyin helposti seuraamaan milloin olin tavoitellulla sykealueella.

Build'n burn, ryhmäliikunta, SATS Elixia, Marsaana, lifestyle-bloggaaja, sporttilbloggaaja, hyvinvointi, kokemuksia ryhmäliikunnasta, Build'n burn kokemuksia, kuntosali, Suomi, konseptilanseeraus, Elixia Kamppi

Tavoitealueelle päästessäsi ja siellä pysyessäsi keräät itsellesi pisteitä, joiden kautta pystyt näkemään kuinka hyvin treeni omalta osaltasi sujui ja pystyt jatkossa vertaamaan tuloksia keskenään sekä näkemään kehitystäsi.

Vaikka olin tunnin jälkeen täysin rättipoikki, voisin hyvin kuvitella lähteväni tunnille uudemmankin kerran! Olen oppinut saamaan ryhmästä energiaa omaan jaksamiseeni sekä motivaatiota omien rajojeni rikkomiseen. Build’n burn -tunnin ohjaajastakin huokunut energia taisi siivittää menoani koko loppu viikon!

Mitä mieltä te olette ryhmäliikunnasta? Oletteko kenties kokeilleet jo Build’n burn -tunteja?

Kiitos Marsaanan tytöt ja SATS Elixia järjestämisestä sekä Under Armour upeista treenivaatteista!

xxo,
Janina

JÄTÄ KOMMENTTI

Menoani voitte seurata myös Facebookissa, Instagramissa & Bloglovin:ssa.

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: