Wanted: Motivaatiota

Viimeiset viikot ovat olleet todella tahmeita. Päivät ovat pitkiä, tekemistä ja menemistä riittäisi kymmenelle ihmiselle. Joululoma alkaa vasta kolmen päivän päästä, mutta oma opiskelumotivaationi aloitti lomansa jo hyvän aikaa sitten. Edessä on tenttiviikko, jonka jälkeen joulu tulee maistumaan paremmalta kuin vuosiin. 

photo 4

Kuva Googlesta.

Tällä hetkellä tuntuu myös omien aivojeni lomailevan. Eilisen työvuoron aikana myin ja selitin aivan mitä sattui, vaikka tiedän kyllä miten asiat menevät – kaikki asiakkaat lähtivät silti hymy huulilla. Onneksi työpaikkani mentaliteettina on; tee, mokaa ja opi. 

Kaikista hankalinta näiden viikkojen aikana on ollut opiskelumotivaation löytäminen. Ei ole napannut – ei niin pätkääkään! Kärsittekö te muut samasta ongelmasta? Olen tämän jakson aikana kärsinyt yksi toisensa jälkeen huonommista opettajista – ruotsin opettajaani lukuunottamatta. Tämä jakso on näyttänyt minkälainen tärkeys opettajalla on kurssin mielenkiinnon ja oppimisen kanssa. 
Ruotsin opettajani on hurmaava nainen, joka ei tunnu koskaan olevan huonolla päällä. Hän on saanut monen meistä asenteen muuttumaan. Itse kävelin ensimmäiselle ruotsin tunnille sisään muutenkin eri asenteella – lukioaikaisesta vihatuimmasta aineesta oli tullut aine, jota halusin oppia. Opettajani on tehnyt kurssista aktivoivan, opettavan ja ilmapiiriltään rennon. Kuka ei haluaisi opiskella sellaisessa ympäristössä? Hänen vaikutuksensa näkyy myös kurssipanostuksessani. Haluan panostaa enkä tuottaa hänelle pettymystä. 

Toisten kurssien opettajat muistuttavat lähinnä muumioita. He seisovat luokkamme edessä neljä tuntia, monotonisesti puhuen – ilman innostusta mihinkään. Neljä tuntia ympärilläni nuokkuu päitä nukahtamisen partaalla, syödään eväitä, pelataan Candy Crushia ja vaihdetaan kuulumisia. Tämäkö on sitä tehokasta opiskelua? Sitä, jonka takia aloitin jatko-opiskelut? 

Ihmisillä, joiden kanssa olemme tekemisissä, on hurja vaikutus omaan mielialaamme. Ruotsin tunnilta lähtiessä oloni on vakavaa, optimistinen – kyllä minä pääsen tästä kurssista läpi, vaikka aloitinkin kertaustunneilta. Toisten tuntien jälkeen haluaisin vain vaipua syväkoomaan untuvapeiton alle ja herätä (ehkä) seuraavan viikon maanantaina. 

Yksi hyvä asia on kummunnut tästä motivaatiopulasta. Olen kotona saanut hurjia siivouspuuskia, joilla olen armahtanut itseni opiskeluiden lomasta. Vaatekaappi on tyhjennetty ja järkyttävä pino vaatteita laitettu kirpputori-pusseihin. Vaatehuoneemme on siivottu ja järjestetty taas toimivaksi. Olen saanut myytyä tavaroita – kasvattanut matkakassaamme! Kuinka paljon sitä onkaan saanut aikaan, koti tuntuu taas rauhoittumispaikalta. 

photo 2

Meidän eteisen seinäkin sen kertoo.

Edessä odottaa tenttiviikko, apua kaivataan! Miten te taistelette motivaatiopulaa vastaan? 

Tsemppiä viimeiseen kouluviikkoon ja upeaa viikonalkua!

xxo,
Janina

Avainsanat: , , ,

2 ajatusta artikkelista “Wanted: Motivaatiota

 1. Fresia sanoo:

  Päätinpä kommentoida ensimmäistä kertaa kun täällä paiskitaan saman ongelman kanssa, tosin koko syksy jo tehty.. Kaikista pahinta on ollut, että koulutöitä on ollut niiiin paljon ja deadlinet paukkuivat jokainen viikko läpi syksyn, että joutui jättämään ensinmäistä kertaa treenejä väliin koulun takia.. Itseäni motivoi joululoma ja tammikuun ulkomaanmatka, jolloin tietää pääsevänsä hengähtämään, ilman että yksikään deadline kolkuttaisi jo kulman takana. Vielä pitäisi jaksaa tenttiviikko loppuun. Koti onkin jo siivottu tiptop kuntoon vältellessä tenttimateriaaleja :D enää ei ole siivottavaa vaan on vain luettava ja se on rytmitettävä siten, että jaksaa lukea koko päivän. Kaveriksi tummasuklaata muutama palanen niin jaksaa lukea ja ajatus siitä, että kohta se on ohi ja kohta on loma niin sillä koitan jaksaa viimeiset päivät! Samoin myös miehestäni on ollut suunnaton apu tsempparina, en olisi muuten jaksanu syksyä paiskia hulluna hommia. Ja se on kyllä totta, että luennoitsijasta on todella paljon kiinni oma kiinnostus kurssilla, huono luennoitsija osaa tappaa todella mielenkiintoisen aiheenkin. Silloin koitan tehdä jotain hyödyllistä luentojen aikana, on se sitten kurssiin liittyvää tai muuhun jonka voin hoitaa siinä samalla. Tsemppiä lukemiseen ja tentteihin!

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka!

   Kiitos vinkeistä. Meilläkin kiiltää kodin pinnat aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Matkustelu on aina ollut itselleni myös suurin apu motivaatioboosterina, oma matka tuntuu niin kaukaiselta että siitä vielä uneksitaan – lähdetään toukokuussa Yhdysvaltoihin rakkaiden ihmisten luokse. Mahtavaa, että vierellä on kumppani joka tukee ja osaa tsemppaamisen taidon – se on korvaamatonta! Ihania tsemppejä, kiitos ja tsemppiä myös takaisin! Kyllä me pärjätään! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: