Peilikuvan ristiriita

”Tuleeko sustakin niin iso kuin siitä, äiti muistatko sen miehen telkkarissa?” kysyi 10-vuotias pikkusiskoni minulta. Hän tarkoitti Jutta & Superdieetti -ohjelmassa näkyvää Jari ”Bull” Mentulaa.

Massakauteni on nyt kestänyt vajaat  yhdeksän kuukautta ja vartalo on muuttunut radikaalisti. Onneksi se on muuttunut tavoittelemaani suuntaan, vaikkakin muutaman extra-fläsäkilon saattelemana. Muutos vuoden takaiseen Fitnessmalli-kilpailuihin tähtäävään tyttöön on suuri, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Painoa on noin plus kymmenen kiloa. Kymmenen, se kuulostaa hurjalta. En kuitenkaan vielä lähentele (enkä varmasti lähitulevaisuudessakaan) Bullin kokoluokkaa – hyvä niin.

Teitä lukijoita on tullut paljon lisää, joten ette välttämättä kaikki edes tiedä miltä olen näyttänyt painavimmillani. Tässä muutos vaihto-oppilasvuoteni jälkeen 2008, Fitnessmalli-kilpailun hakukuviin 2013.

Teitä lukijoita on tullut paljon lisää, joten ette välttämättä kaikki edes tiedä miltä olen näyttänyt painavimmillani. Tässä muutos vaihto-oppilasvuoteni jälkeen 2008, Fitnessmalli-kilpailun hakukuviin 2013.


Vasemmalla kuvauspäivänä 2013, oikealla viime viikolta.

Vasemmalla kuvauspäivänä 2013, oikealla viime viikolta. Vasta kuvista ymmärtää kuinka pieni olin tuolloin.

Läheiseni ovat huomanneet muutoksen, jotkut ottavat sen paremmin kuin toiset. Kukaan ei tuomitse, mutta kyseenalaistavat. Iso muutos on tapahtunut sisälläni siinä etten hirveästi välitä muiden mielipiteistä enää. Valmentaja, perhe, Miko ja ystävät ovat eri asia sillä those who matter don’t mind. He auttavat eivät arvostele. Ainoa henkilö, joka minua huolettaa on pikkusiskoni. Miten hän näkee projektini ja matkani? En halua hänen saavan sen kautta vääristynyttä mielikuvaa minkälaiselta tulisi näyttää. Media hoitaa paineiden asettamisen puolestani. Tiedän olevani hänelle tärkeä roolimalli. Haluankin olla järkevä sellainen.

Peilikuvani ei valehtele. Alavatsa ja jenkkakahvat kasvavat – naisten parhaat kaverit! Jännä ettei minun kiintymykseni niihin kasva samalla tavalla? Ne häiritsevät, mutta ovat asia jolle en voi tällä hetkellä mitään. Alueet, joihin minun extrani kerääntyvät. Kuten rakas ystäväni eilen totesi läskillä on varaa valita. Välillä tuntuu kovin epäreilulta kuinka muilla rinnat suurenavat ja itselläni levenee vain lantio. Olen kasvanut henkisesti, mutta huomaan pilkahduksia ylipainoisen-Jannin ajattelutavasta.

happiness

Matkalla kohti vuoden takaisia tavoitteita.

On pelottavaa olla samaan aikaan niin kriittinen vaikkakin niin tyytyväinen omaan vartaloonsa. Ajattelen olevani todella iso kokoinen, mutta mahdun tuumakoon 28 farkkuihin. Se ei ole minun mittarillani iso. Huomaan myös puhuvani itsestäni alentavasti. Se on asia, josta Miko on näpäyttänyt minua useaan otteeseen. Miksi sätit itseäsi. Mitä enemmän hoet näitä negatiivisia asioita sitä enemmän niitä uskot, näet ja ajattelet. Niinpä.

Minun pitäisi jokapäivä muistaa se fakta, että olen valitsemallani tiellä. Voin lopettaa milloin vain, mutta en halua. Koska valitsen niin. Haluan treenata kovaa, rakastan itseni haastamista. Kehityn kokoajan eteenpäin. Teen sitä mitä rakastan ja jahtaan unelmaani todellisesta itsensä ylittämisestä. Kaikista tärkeintä on, että minulla on hyvä olla. Viihdyn vartalossani vaikka välillä epäilyttää mihin tämä kaikki johtaa?

Tällä hetkellä uskallan vain pienellä äänellä kuiskata, minä rakastan vartaloani. Sen myöntäminen on hankalaa kun on koko elämänsä ollut sitä vastaan.

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , , ,

12 ajatusta artikkelista “Peilikuvan ristiriita

 1. Mika Hiltunen sanoo:

  No huh! Enpä ollut itsekään nähnyt tuollaista kuvaa sinusta. Hillitön muutos! Voi olla melko tiukkaa settiä kun kisapäivä on käsillä :)

  Hassua kyllä miten kropat toimii niin eri tavalla. Itse olen viime kesästä asti koittanut saada massaa ja sitä vaan tahdo tulla syö niin että koko syömisestä katoaa hohto. Nooh, toisaalta salilla käyminen on kivaa vaikkei sitä tulosta niin hillittömällä vauhdilla tulisikaan :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Mulla on yksi kaveri, jolla on sama ”ongelma” – hän syö ihan mitä vaan ja jopa enemmän kuin minä mutta ei kasva juuri ollenkaan! Kaikista tärkein on tuo että nauttii tekemisestä, tulokset motivoi ja tulee extrana! :)
   En itsekään tajunnut tuolloin kuinka iso oli, vaikka tiedostin ongelman. Kuvista näkee vasta totuuden. (Tuo punainen huppari on muuten sen kokoinen, että on mulle melkein mekon pituinen nykyään :P tai ainakin oli viimeksi kun kokeilin.)

   Tykkää

 2. Kia sanoo:

  Näytät aivan häikäisevältä noissa fitnessmalli -hakuajan kuvissa, mutta silti mun mielestä näytät paremmalta just nyt! <3 Terveeltä, elinvoimaiselta, urheilulliselta, treenatulta, you name it :) Nauti nyt kun saat vielä syödä ja kasvaa, kisadieetillä sitten tulet ikävöimään sitä pientä rasvakerrosta jossain vaiheessa ;)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Voi Kia! <3 Tykkään itsekin miltä näytin, mutta kuinka kierosti oonkaan ajatellut myös sillon. Huomaan kyllä viihtyväni hieman lihaksikkaampana paremmin. Juuri nuo kuvailemasi sanat ovat tulleet myös valmentajani suusta, parempaan suuntaan mennään. :)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Haaveilin vielä alkukeväästä siitä, että saisin kerättyä vähän lihasmassaa. Rupesinkin syömään enemmän ja kun paino nousi, huomasin mua alkavan ahdistaa. Olo oli raskas ja vaatteet kiristi ikävästi. Vaikka kokoa ei tullutkaan kovin paljon lisää, en jotenkin vaan ollut ”minä” nahoissani. Oon niin tottunut näkemään peilistä tytön, jolla on suuri alakroppa ja pieni yläkroppa, etten osaa olla mitään muuta. Ja oli hassu tunne huomata, että itseasiassa mä tykkään olla vähän sirompi ja hoikempi :D Joten mun ”massakauden” tynkäni päättyi siihen ja nyt koitan karistella pois läskejä, joita ehti kertyä, toivottavasti ei kuitenkaan hirveesti sitä lihasta :)

  Kaipa sitä pitäisi itse vaan päättää itsensä kanssa, mitä haluaa ja olla tyytyväinen niin kauan, kun projekti edistyy siihen suuntaan, johon tahtoo mennä ;) Musta voi hyvin ja pitäisikin olla tyytyväinen itseensä, vaikkei ole ns. maalissa :)

  PS. Lapset on sitten ihania…

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Huippua kuulla että kuuntelit omia ajatuksia ja löysit sieltä sen tasapainonkin. :) Juurikin tuo tyytyväisyys itsensä kanssa on tärkeää. Mä haluan olla lihaksikkaampi ja huomaan itsessäni sen että olen löytänyt sen suunnan mihin haluan kehittyä. Haluan olla vähän lihaksikkaampi ja jykevämpi. :)

   Tykkää

 4. siiri sanoo:

  Moi ihana ! Ensinnäkin tuun taas kertomaan ettei päivity blogilistalle :s Siksi olin taas ”missanut” pari postausta :p Olit säästyny mun kommenteilta hetkellisesti, hih.

  Toiseksi laitoin sulle vuosisadan pisimmän mailin, eli kurkkaappa sähköpostiin ! :-) Tää teksti herätti niin paljon asioita joitan en haluu täällä kommenttiboksissa huudella, joten otin toisen lähestymistavan :p

  Ihanaa viikonloppua <3

  Tykkää

 5. Minea sanoo:

  Wau! mahtava muodonmuutos:) Ihan mahtavaa! Tuloksien huomaaminen on paras motivaation antaja! Onnea ja paljon tsemppiä!! <3

  Tykkää

 6. Mirde sanoo:

  Heippa! Pakkoa sanoa, että aivan huippu tämä sinun blogi. Todella motivoiva ja paljon asiaa. :) Jään seurailemaan!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: