SOKERITON homemade GLÖGI

Saako joulu-fiilistelyn aloittaa jo? Mä ainakin kovasti haluaisin, ja aionkin sen tehdä. En ole joka vuosi löytänyt itsestäni Joulumieltä, sellaista ihanan hömppää, joka rauhoittuisi ja nauttisi. Viime vuonna joulu meni kisadieetillä ja sen mukana tulleessa kiireessä sekä keskittymistilassa – jota kai fitnesskuplaksikin voisi kutsua. En kuitenkaan jäänyt paitsi itselleni kaikista tärkeimmästä, läheisten ihmisten seurasta.

Olen viimeiset neljä jouluaattoa startannut rauhallisesti, yksin bussikuskin kyydissä. Työt ovat kutsuneet jokaisena aattona, ja niin tulevanakin. Kun puolenpäivän aikaan kävelen kohti lapsuudenkotiani, tyhjillä Töölön kaduilla, aloitan rauhoittumiseni. Tiedän kotioven takana odottavan perheeni, kuuma – sisuksia lämmittävä – glögi ja joulupuuro – kombinaatio, jolla meidän Joulun vietto on vuosikymmeniä aloitettu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glögi kuuluu isona osana monen meistä Jouluviettoon ja sen fiilistelyyn, sitä on kuultu juotavan kattilallisia. Perinteinen kaupan valmisglögi saa nyt väistyä, sillä tämä resepti sai meidän frendiporukan yksimielisen äänen!

Goji-marja (Foodin) x 1 DL
Mustaherukka x 200 g
Kanelitanko x 2
Anisöljy x 5 tippaa (tai tähtianis x 2)
Kardemumma x 1 TL kukkurallinen
Tuore inkivääri x peukalon kokoinen pala, muutamassa osassa
Kaneli x 1 TL
Vettä x 5 DL

Mittaa ainekset kattilaan ja laita liedelle lämpeämään. Anna glögin porista miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia, jotta mausteista irtoavat maut. Käy laittamassa villasukat jalkaan, hyvä kirja tai elokuva valmiiksi ja sytytä muutama kynttilä. Maistele glögiä ja kun maku on miellyttävä, siivilöi marjat ja mausteet erilleen nesteestä. Tässä vaiheessa voit myös lisätä mielesi mukaan makeutta, esimerkiksi hunajalla tai xylitolilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me käytimme tätä reseptiä myös glögijäätelön tekoon, ja toimisihan tämä vaikka protskupannarien tai banskulettujenkin kanssa. Jos kokeilette niin tulkaahan kertomaan mielipiteitä! Lisäsittekö oman twistin vai teittekö reseptin mukaan? Kaipasitko glögiin makeutta?

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , , , , ,

2 ajatusta artikkelista “SOKERITON homemade GLÖGI

 1. Veera sanoo:

  Ihana resepti! Mitä luulet pitääkö tätä säilyttää jääkaapissa? Kun ei ole sokeria niin tuskin säilyy huoneenlämmössä?

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Säilyy varmasti jääkaapissa! :) En tiedä kuinka kauan, mutta uskoisin että ainakin muutamia päiviä. Itse teimme tuosta samasta reseptistä melban tyyppistä kastiketta, joka säilyi hyvin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: