TELL ME HOW I FEEL

”Kolme päivää solkenaan asioita, mistä sinun pitäisi tietää ja mistä sinun kuuluisi puhua.
Vaatteita, mitä sinulla pitäisi olla päällä ja ruokaa, mitä sinun kuuluisi syödä.
Bändejä, joita sinun pitäisi kuunnella ja kappaleita, joista sinun kuuluisi pitää.
Yhden rakennuksen ulkoseinään on kirjoitettu valokirjaimin: Tell me how do I feel.
(Lue Susanna Hyvärisen koko artikkeli)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen todella ristiriitaisilla fiiliksillä nykyisestä menosta. Toisinaan ihastelen sitä, kuinka visuaalinen maailmasta on tullut – kaikkeen panostetaan eri tavalla kuin silloin ennen. Toisinaan ihmettelen sitä, kuinka kaikki naiset muistuttavat toisiaan, nuoret toisiaan ja kuinka suurin osa miehistä leikkauttaa tukkansa samaan malliin ja pukee samat vaatteet päälleen. Kaikki näyttävät tulevan samasta muotista ulos. 

Some määrää tahdin. Se kertoo vastauksen kaikkeen epäröintiin. Voitko pukeutua Flow Festivaaleille Blockfestien tapaan? Luultavasti et. Voitko käyttää pilottiarskoja kun ympyrä-arskat on muodissa? Sehän on aika out. Voitko tehdä smoothien rasvattomaan maitoon kun kauramaito on nyt se juttu? Uskallatko? Kehtaatko poiketa massasta?

Janina Pohja, Fit Times

Mielestäni somessa on paljon hyvää. Ihmiset inspiroituvat, motivoituvat, kokeilevat uutta, avartavat mieltään. Inspiroituminen ei kuitenkaan tarkoita kopiointia ja tällä hetkellä maailma on täynnä toistensa kopioita – ulkoisesti. Persoonat ja luonteen ovat erilaisia, joten miksi emme näyttäisi niitä myös ulkoisesti?

Tiedän itsekin ammentavani somesta enemmän inspiraatiota kuin aikaisemmin. Ihailen kuvia myös Flow Festivaaleilta, kaikkien festarilookki on nimittäin on point! Vaikka ihailen ja inspiroidun, tiedän, että se tyyli ei istuisi itselleni. En näe itseäni hapsuisessa paidassa, lapsuudestani tuttu chocker kaulassa, korolliset block-sandaalit jalassa. En istu siihen massaan, jossa kaikki näyttävät toisiltaan.

Somen lisäksi lehdet sekä nettisivut ovat täynnä vinkkejä, joilla sinusta tulee sitä, tätä ja tota. Ne hyppivät silmille ja kertovat kuinka sun tulisi elää ja tuntea. ”Näin sinustakin tulee aamuihminen” – mitä jos haluatkin olla iltaihminen? ”Tuliko kesällä syötyä, näin kesäkiloista eroon” – lehtien mukaan jokaisena vuoden aikana tulisi olla laihduttamassa, koska kesäkilot, syyskilot, joulukilot, kesäkunto, lomakunto, treenikunto, crop top-kunto, juoksukunto. Sanoma kaikissa artikkeleissa tuntuu olevan viallinen sinä. Sinun kuuluu olla tyytymätön. Ihan kuin nykyisin ihmiset eivät olisi tyytyväisiä itseensä olematta samanlaisia kuin muutkin.

Janina Pohja, Fit Times

Mä olen toista mieltä. Ja siksi, I’ll tell you how to feel: kunnioita itseäsi, rakasta outoja ja muista poikkeavia puoliasi, korosta niitä. Ole valopilkku massassa. Säröisenä olet täydellisempi.

Mitä mieltä te olette? Mä oon vähän sekaisin ehkä ajatuksieni kanssa, mutta toivottavasti tuosta jotain keskustelua ja ajatusta herää! 

xxo,
Janina

KOMMENTOI

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: