PLEASE, KATSO KUINKA HIRVEÄ OLEN

Keneltä olet kuullut viimeiseksi tuollaisen kommentin? Perheeltäsi, ystäviltäsi, tuntemattomalta? Vai et keneltäkään edellä mainituista?

Monilla meistä on tapana peiliin katsoessa tehdä mental note, siitä, miltä näytämme. Muista nyppiä kulmakarvat. Miten sä taas näytät tolta? Vaatteet ei istu, naama helottaa ja tukkakin on kuin variksen pesä! Se on paha tapa, jokaiseen meihin negatiivisesti vaikuttava tapa. Miltä se on tuntunut?

Voisin kuvitella ettei hirveän kannustavalta. Tällaiset ajatukset pesivät päässämme, odottaen hetkeä hypätä koko joukolla ulos. Koska kun niille antaa hieman huomiota, ne sumentavat kaiken muun. Yhtäkkiä kuulemmekin vain ne. Painavat leukamme alas, hartiamme lysyyn ja vangitsevat vapaat ajatuksemme.

Janina Pohja, Janina Michaela, bloggaaja, omatunto, hyvännäköinen, ulkonäkö, haukkuminen

Kun yksi aamu heräsin ja kurkkasin peiliin; naamani oli kuin pallo, tukkani kuin linnunpelättimellä  (olin mennyt märällä tukalla nukkumaan) – näytin siltä kuin olisin nähnyt suihkun viimeksi viikko sitten. Säikähdin, mutta heitin hiukset kaikki tilanteet pelastavalle nutturalle ja näyttäisin heti skarpimmalta. Tällä kertaa sekään ei toiminut.

Pyörittelin vain päätäni ja annoin hirviöajatuksille vallan. Ne olivat löytäneet mahdollisimman vahingoittavan ajan – aamutokkuran. Valmistauduin normaaliin tapaan ja lähdin menoihini. Vessassa käydessä katseeni osui väkisin peiliin, jossa näin vain mörköjen tanssivan iloisina voitostaan. Yritykseni eivät saaneet itseäni pyöräyttämään hartioita taakse ja ottamaan parempaa ryhtiä.

Höpöttelin kollegalleni kuinka hirveältä näytinkään. Toistelin sitä saman vessassa käynnin aikana lukemattomia kertoja. Kunnes, joku jossain herätti itseni tosi asiaan, että suustani pääsevät sanat ja lauseet ovat myrkyllisiä. Ne myrkyttävät minut sekä ympärilläni olevat. Ihan kuin kerjäisin sääliä, ”katso nyt kuinka surkea olen, kehu mua!”

Janina Pohja, Janina Michaela, bloggaaja, omatunto, hyvännäköinen, ulkonäkö, haukkuminen

Me tunnumme antavamme kehuja toisille herkemmin kuin itsellemme. Nostamme toisia ylös ja laskemme itseämme alas. Sitten ihmettelemme, miksi muut tuntuvat olevan aivan eri planeetalta kuin me? Eiköhän olisi meidänkin jokaisen aika, seuraavan kerran peiliin katsoessa, hymyillä itsellemme ja antaa itsellemme fistpump. Lausua tai huutaa vaikka ääneen, YEAH BUDDY ! 

xxo,
Janina

Avainsanat: , , ,

2 ajatusta artikkelista “PLEASE, KATSO KUINKA HIRVEÄ OLEN

  1. Anonyymi ajattelija sanoo:

    Suosittelen kokeilemaan käänteistä ajattelua, keskittyy siihen kuinka upealta näytät ja kerro siitä ääneen!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: