Touhottajan rauhoittumishetki

Kesä. Ihana kesä.

Olen touhottanut menemään päivästä toiseen, ottanut jokaisesta mahdollisuudesta kaiken irti. Haluamatta sanoa ei. Osaamatta sanoa ei? Olen huomannut kevään dieetin vaikuttavan itseeni edelleen, ei suoranaisesti mutta se ohjaa tekemään asioita toisin. Varsinkin dieetin loppuvaiheen elin erittäin itsekkäästi – minä, minun ruoka-ajat, minun treenit, minun minun minun…

Kesän kynnyksellä tein päätöksen. Tämän kesän elän. Nautin. Hoidan treenit. Näen ystäviä. Olen löytänyt itselleni muutaman rikoskumppanin, joiden kanssa päähänpistot ja niiden toteutukset ovat ennemmin sääntö kuin poikkeus. Olen nukkumaan mennessä saanut ajatuksen lähteä Kotkan Meripäiville kuuntelemaan Haloo Helsinkiä. Tuo puolenyön aikaan lähettämäni viesti sai ystäväni pomppimaan innosta. Menimme sinne yhdeksi illaksi, palaten kotiin hieman ennen aamuneljää. Tuollaisia hetkiä on kesäni ollut täysi. Unohtumattomia kokemuksia.

20150818_103340

Ensi viikon maanantaina arki alkaa kun palaan yli puolen vuoden tauon jälkeen koulunpenkille. Kesän menemiset ovat verottaneet yöunista, joten elämän pieni rauhoittaminen tulee tarpeeseen. Olen koittanut tällä, viimeisellä, lomaviikollani ottaa samaan aikaan vapaapäivistä kaiken irti että hengähtää.

Onnekseni en ole menosuossa yksin, sillä Fressi lanseeraa syksyksi elämän kiireitä tasapainoittavan uuden ryhmäliikuntatunnin! Mindfulness by Fressi tuo monelle meistä kiireistä elämää eläville pienen rauhoittumishetken. Hetken, jolloin EI tarvitse eikä saa suorittaa. Tunti pidetään melkein pimeässä salissa, joka helpottaa rentoutumista. Maatessasi jumppamatolla haet itsellesi miellyttävän asennon. Suljet silmäsi ja keskityt ainoastaan hengittämään. Hengittämään omaan tahtiin.

20150818_103546

Tunnin aikana pääsee keskittymään vain itseensä. Ohjaajan ääni ohjeistaa itsetutkiskelua, miltä sinusta juuri nyt tuntuu? Miltä kehosi tuntuu, onko jokin paikka jumissa? Tärkeitä havaintoja, joille ei toimistopöydän ääressä tai kassatiskin takana ole aikaa. Uskon, että tunti sopii parhaiten kiireettömän päivän aloittajana tai työpäivän jälkeiseksi nollaushetkeksi ennen kotiin menemistä. Itselleni tunti toimi vapaapäivän starttaajana ja sen jättämä rauhallinen olo jatkui pitkään.

Pyöräilin rauhallisesti merenrannassa sijaitsevalle kahvilalle. Join kupinkahvia, luin päivän uutiset ja nautin auringosta. Yksin hymyillen.

Snapchat-6400909462572601821

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , , , ,

2 ajatusta artikkelista “Touhottajan rauhoittumishetki

  1. Punttimimmi sanoo:

    Kuulostaapa ihanalta tuo tunti!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: