TURVASSA

Hei rakkaat ja anteeksi hiljainen blogi, olen ollut pienoisessa tornadossa.

Nyt istun tässä sohvalla, televisiosta tulee yksi lempiohjelmistani, Masterchef Australia, keittiössä kuuluu mieheni kolinaa, tavaroita lojuu ympäriinsä mutta mä vain hymyilen. Mä olen viimein kotona. Ja kaikki tuntuu olevan just niinkuin kuuluukin.

Pääsimme muuttamaan kotiin viime viikon sunnuntaina. Mieheni oli vanhempieni avustuksella nostanut kaikki huonekalut ja tavarat viikonlopun aikana sisään, jotta pääsisin Jyväskylästä palaamaan kotiin. Tuona iltana pakkasimme tavaramme ja kannoimme yli 20 kassia vanhemmiltani kotiin.

Astuessani ovesta sisään törmäsin tunnekuohuun. Kyyneleet valuivat pitkin poskiani. Juoksin makuuhuoneeseen, koska mikään ei voita omaa sänkyä. Makasin siinä ja annoin kaiken tulla ulos. Stressi, suru, menettämisen vaikeus purkautuivat. Tunteeni aaltoilivat koko sunnuntain ja aikaisempien kyynelten kuivuessa uudet sumensivat jo näköä.

Koti on turvasatama. Paikka, jossa ne pienetkin muurit saavat tippua. Viime viikkoina olen kärsinyt hieman hengenahdistuksista, rinta on tuntunut tiukalta enkä ole saanut hengitettyä syvään. Nuo ahdistukset poistuivat ensimmäisen yön jälkeen. Päiviä kiukutellut vasen lapani rentoutui ja kipu lakkasi. On ihmeellistä, kuinka pitkäaikainen henkinen epätasapaino alkaa vaikuttaa fyysisesti.

Rakastan vanhempiani ja olen lapsuudenkodissani kuin kotonani. Kuitenkin 3 kuukautta väliaikaismajoituksessa asuneena, seinät alkavat kaatua päälle. Jouduimme muuttamaan mieheni kanssa tavaramme yli 70 neliöstä alle 15 neliöön. Elimme suoraan laukuista tuon ajan. Tavaraa oli joka paikassa, eivätkä ne järjestelemällä pysyneet järjestyksessä. Paljous alkoi ahdistaa ja ajoi minut myös Konmari-kirjan luokse.

Tavaroiden paikoilleen laitossa menee hetki, sillä käyn jokaisen nurkan lävitse. Vain yhdestä kylpyhuoneen pienestä kaapistamme löytyi puoli Ikea-kassillista tuotteita, jotka saavat lähteä. Sekin on varmasti syy, jonka takia minun on helpompi hengittää. Tiedän, että kodissamme on vähenemissä määrin ylimääräistä – tarkoittaen helpompaa siivousta, järjestyksessä pitoa, luovuuden kukkimista.

Olen tänään ensimmäistä päivää kotona koko päivän. Olen menneet arkipäivät juossut töissä, koulussa ja treeneissä, joten tästä viikonlopusta otan kaiken irti. Nukun pitkään (viime yönä 11 tuntia!), syön hyvin (aloitin Punnitse & Säästä carob-parapähkinöillä :D), katson leffoja, laittelen paikkoja ja valmistaudun ensi viikkoon. Ensi viikolla tuo tornado muuttuu tsunamiksi, sillä olen mukana järjestämässä tapahtumaa, jonka rakennus vie kaikki tunnit päivästä.

Toivon teiltä kärsivällisyyttä, sillä ensi viikon jälkeen aikaa on taas hieman enemmän kokopäivätyön, opparin kirjoituksen, iltakoulun ja muun elämän seassa.

Rakkautta viikonloppuun,
Janina

KOMMENTOI

Avainsanat: , , , ,

2 ajatusta artikkelista “TURVASSA

  1. Nova sanoo:

    Jeee,
    tätä on odotettu! <3

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: