Mayor’sin möröt

Tiedättekö sen salin, sen mörköjen luolan Ruoholahdesta? Paikka, jonne kaikki karjuvat ”steroidihirmut” kokoontuvat. Siellä kolistellaan ja käytetään maksimi 71 kilon käsipainoja. Sinne ei moni ulkopuolinen uskalla yksin. Noin niinkuin vähän kärjistetysti. 

Kävelin tänään päättäväisesti kohti Ruoholahden kauppakeskusta. Mayor’sin sisääntulo oli muuttunut, löytäisinköhän sinne ollenkaan? Olimme sopineet ihanan valmentajani, Satu Kalmin, kanssa ensimmäiset yhteistreenit. Tähän asti olen treenannut huippu PT:n kanssa Sadun tekemillä ohjelmilla. Minua jännitti niin Mayor’sille meno kuin tuleva treenikin. Olin piirtänyt päähäni mielikuvan salista. Siellä käy vain tositreenaajat. Juuri ne yllämainitut korstot. 

Hyvänä bloggaajana keskityin tänään treeniin ja jätin puhelimen koppiin. Ei kuvia treenistä, kehityksestä eikä salista.

Hyvänä bloggaajana keskityin tänään treeniin ja jätin puhelimen koppiin. Ei kuvia treenistä, kehityksestä eikä salista.

Sisääntulon löytäminen olikin helppoa, jokaisella seinällä tuntui olevan kyltti osoittaen minut oikeaan suuntaan. Vastaanotossa seisoi selvästi treenannut mies, joka ystävällisesti päästi minut sisään ilmaiseksi – tutustumiskäynnille. Olihan viimeisestä (ja ainoasta) vierailustani kulunut päälle vuosi, jonka aikana sali on kerennyt paljon muuttumaan – mielestäni mainioon suuntaan!

Olin ajoissa paikalla, jotta kerkeäisin lämmittelemään omalla enkä valmentajalle varatulla treeniajalla. Näin saan ajasta kaiken irti. Pukuhuoneeseen haahuillessani vastaan tuli niin Katarina Tunturi kuin Sami Sundvik. Sisäänkäynniltä avautui pitkä käytävä, jonka varrelta löytyivät mm. aerobiset laitteet, putkirullat ja crossfit tyyppinen alue. Alakerrasta löytyy suurin osa laitteista sekä vapaat painot. 

Tämän päivän treenin teimme alakerrassa, josta ei löytynytkään vain kamalia korstoja vaan aivan tavallisia treeni-Pirkkoja ja -Penttejä. Murinaa, kolinaa, ärähdyksiä, loppuun asti vietyjä settejä. Ei haitannut, että kuulokkeet oli pukkarissa. Rock pauhaa taustalla, sali on täynnä erilaisten tavoitteiden metsästäjiä. Jos kuntosaleille olisi oma tunnelmansa, niin tällainen se olisi. Laitteet eivät ole uusimpia muotihömpötyksiä vaan peruslaitteita. Näiden lisäksi löytyy esimerkiksi vipunostot sivulle -laite, jonka toivoisin myös omalle salilleni. Eikä se ole ainoa laite, jonka sieltä mukaani ottaisin. 

photo 2 (2)

Mayor’sin tunnelma yksissään saa lihakset pumppiin! (kuva Googlesta)

Treeni meni nappiin. Satu hymyili, oli tyytyväinen. Tekniikoita hiottiin; miksei ne perkeleen kyynärpäät pysy ylhäällä olkapäitä treenatessa? Takaolkapäitä vääntäessä ne tuppasivat tippumaan alati, mutta Sadun sanottua ”jos ne vielä tippuu teet 100 yleisliikettä” – jännä, miten painoin loppuun asti ilman kyynärpääpoliisin huomautuksia. 

Mayor’sin mörkökupla puhkesi. Tulen tulevaisuudessa treenaamaan siellä useamminkin. Ehkä pääsisin vihdoin tutustumaan paljon puhuttuun hack-kyykkyyn, joka loistaa suurimmalla osalla saleista poissaolollaan. 

Oletteko te käyneet Mayor’silla? Mitä mieltä te olette paikasta? 

xxo,
Janina

Tämä ei ole yhteistyöpostaus. 

Avainsanat: , , , , , , ,

9 ajatusta artikkelista “Mayor’sin möröt

 1. outi sanoo:

  Tää oli mukaansa tempaava kirjoitus. Sul on hyvä tapa kirjoittaa! En ole ikinä kyseisellä salilla ollut, mutta nyt luettuani tämän, ihan kuin olisin pikkuvisiitin tehnyt ;)

  outinfitness.fitfashion.fi

  Tykkää

 2. En ole käynyt Mayor’silla, mutta jos kävisin taas kuntosalilla, Mayor’sin sali olisi luultavasti ykkösvaihtoehto. Asun lähellä Ruoholahtea ja tuo paikka tuntuu olevan lähialueeni edullisin kuntosali kuukausikorttien suhteen – ilman pakkojäsenyyttä, mistä suuri plussa. Mitä olen kuvia ja videoita katsonut, paikassa vaikuttaa olevan erittäin hyvät puitteet. :) Hassu yhteensattuma muuten, että vähän aikaa sitten treenitekniikkavideoita katsellessani tulin kohdanneeksi Team M&M tekemiä videoita. Kyseessä on ryhmä joka pyörii tuolla Mayor’silla ja tekee muun muassa videoita kuntosalilla tehtävistä liikkeistä, kertovat ja havainnollistavat niihin liittyvää tekniikkaa ja lihastuntumaa. Ja fiilistelevät ja pitävät hauskaa sen lomassa. :) Linkki löytämiini videoihin: http://www.youtube.com/user/ProductionTeamMnM/videos

  Tosi kiva kuulla, että mörkökupla puhkesi! Hyvä että kirjoitit maininnan tästä blogiisi. Itsekin vähän paikan foorumeja luettuani emmin, että onkohan se sellainen 110% maskuliininen paikka jossa tälläinen minimimmi tuntee olonsa mikroeliöksi hahha! :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Ihana mikroeliö, sopisit varmasti joukkoon. Kuten toisaalta kuka muukin tahanasa, ei siellä kukaan pure. Varmasti luotettavaa spottausapua ainakin saisi! ;)

   Tykkää

 3. Mii sanoo:

  Minä oisin kiinnostunut kuulemaan edistyksestäsi ihon kanssa. Luin silloisen postauksesi lääkäriin menosta ja koska olin itse samassa tilanteessa, tartuin härkää sarvista tekstisi inspiksenä ja kävelin itsekin lääkärin vastaanotolle ihon takia! :) Itse sain ab-kuurin ja hoitovoiteen, takana nyt n. 1kk abkuuria ja voidetta. Muutamia kertoja olen kärsinyt pahoinvoinnista, joka ei todellakaan ole ollut miellyttävää, mutta onneks ne on ollu todella harvassa! Pelkäsin, että abkuuri aiheuttaa sen kauhean puhkeamisen, mutta vielä sitä ei ole ainakaan kuulunut, päinvastoin uusia finnejä ei ole tullut koko aikana ! :) Tämän kommentin tarkoituksena oli siis kiittää rohkeasta postauksestasi, se inspiroi ja antoi voimaa itsellekin tehdä asian eteen toimenpiteitä :) Kuulisin mielelläni myös sinun tilanteestasi, onko kuuri auttanut? :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Miia!
   Tuo postaus on ollut teon alla jo, joten tällä viikolla saadaan se eetteriin! :)
   Upeaa kuulla, että olet löytänyt myös rohkeuden ja avun sitä kautta! Mikään ei ole parempaa kuin huomata yhtäkkiä ettei olekaan raapinut/puristellut naamaa pitkään aikaan – se kertoo pienistä askelista eteenpäin. :)

   Tykkää

 4. Mun mielestä on hauskaa että moni pitää Mayorssia mörköluolana, vaikka mielipide muuttuu kun sinne astuu sisään :D Totta toki on, että siellä käy paljon fitnessalalta tuttuja naamoja treenaamassa, kertoo jotain salin ilmapiiristä ja laitteistakin ;)

  Mun ex-kotisali ja siellä käyn aina kun oon Helsingissä käymässä:) Ja taisinpa nähdä sinutkin siellä kun viimeks olin viime tiistaina treenaamassa Meijerillä ;)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   En tiedä yhtään mistä se mielikuva on tullut. Kai sitä ihmiset, jotka ei välttämättä ymmärrä aivan sellaista menoa, puhuvat :D Mutta aivan huippu sali, ja juurikin nuo laitteet – pitää varmaan muuttaa sinne viereen. :P
   Hei joo! Sadun kanssa lähettiin samaa matkaa? Aivan uunona treenin jälkeen, mielessä vaan palkkarin alas saanti :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: