Fitness Classic – wrap up

Ajatukset ja tuntemukset vaihtuvat hetkessä ääripäästä toiseen. Onnellinen, ylpeä & motivoitunut VS. pettynyt & häpeävä. En ota selvää omista fiiliksistäni. Tuntuu, että pyörin tässä mylläyksessä yksin. Yritän muodostaa ajatuksistani lauseita siinä onnistumatta. Kukaan ei tunnu ymmärtävän, mutta en ole yllättynyt. Minä olen tämän matkani kulkenut, ei kukaan muu – vaikka tukena ovatkin olleet.

Viimeistelyviikon kuvia. Vasemmalla tiistai, oikealla keskiviikko.

Viimeistelyviikon kuvia. Vasemmalla tiistai, oikealla keskiviikko.

Kilpailuni päättyivät lyhyeen. Tipuin eliminaatiorundilla – mikä oli odotettavissa. Kuten aikaisemmassa kirjoituksessani kerroin, valkoisen lipun heilutus oli lähellä. Näkyvät vatsalihakset peittyivät yhdessä yössä vesi-ilmapallomaiseen vartaloon. Nesteen määrä oli niin järkyttävän suuri (katso ylläoleva vasemmanpuoleinen kuva), että isot verkkarini olivat kuin legginssit. Lopputulosta oli kuitenkin hankala arvioida ennen viimeistelyjen tekemistä, joten päätimme valmentajani kanssa jatkaa. Halusin uskoa ihmeisiin, mutta vaikka pieniä sellaisia tapahtuikin, ei kunto kiristynyt riittävästi. Kun syksyllä katselin SM karsintojen -kilpailijoiden kuntoja, muistan näyttäneeni Mikolle esimerkkiä omaan silmääni aivan liian pehmeästä kunnosta – sellaiselta en itse haluaisi lavalle noustessa näyttää. No, enköhän näyttänyt siltä.

poset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSC_1517

Miksi nousin lavalle, jos epäilin omaa pärjäämistäni? 
Koska jos olisin heittänyt hanskat tiskiin viimeisillä metreillä, olisi vitutus ja pettymys tällä hetkellä aivan eri luokkaa. Uskon, että vaikka oma tavoite jäi saavuttamatta, tulen seuraavien kuukausien aikana tunteitani läpikäydessä ymmärtämään projektin läpiviemisen tärkeyden.

Tiedän nyt, ja tiesin jo ensimmäisen askeleen lavalle ottaessani, löytäneeni lajini. Takahuoneen jännitys ja stressi kunnosta katosivat kirkkaisiin lavavaloihin. Ensimmäisistä lavaminuuteista en juurikaan muista, mutta muuten olin erittäin rauhallinen. Keskityin tuomareihin katseellani, kuuntelin tukijoukkojeni kannustushuutoja ja hymyilin aitoa hymyä. Nautin jokaisesta lavahetkestä, tunsin kuuluvani sinne.

Kuvia katsoessani mietin kuka helvetti päästi ton lavalle! Miksei kukaan ottanut kädestä, vetänyt sivuun ja sanonut suoraan, että nyt kannattaisi mennä kotiin kasvamaan? Kuvien ulkopuolella päällimmäisenä ajatuksena kuitenkin on hyvä mieli siitäkin että kävin itseni nolaamassa. Olen ylpeä, vaikkakin pettynyt. Tämä kilpakausi jätti paljon hampaankoloon. Se kuitenkin kasvatti itseluottamusta, luonnetta sekä nosti treenimotivaation taivaisiin.

aula

Ensi viikolla käymme kilpakauden valmentajani kanssa läpi; missä onnistuttiin, mitä opittiin ja tietysti, miltä tulevaisuus näyttää. Minulle se näyttää valoisalta, sillä tälläisestä kilpasuorituksesta ei voi muutakuin parantaa. Fysiikan parantaminenkin on helppoa, kun tekee mitä rakastaa – nostaa rautaa ja haastaa itseään entistä päättäväisempänä.

Asenne ratkaisee kaikessa. Tiedän epäonnistuneeni, mutta negatiivisissa ajatuksissa vellominen ei vie minua eteenpäin. Keskityn siis positiiviseen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

xxo,
Super-Janina

Avainsanat: , , , , , , , ,

17 ajatusta artikkelista “Fitness Classic – wrap up

 1. Vesinokkaeläin sanoo:

  Minusta valmentajasi olisi pitänyt jo alunperinkin sanoa että on liian aikaista, eikä luoda sinulle toivoa pärjäämisestä kisoissa tässä vaiheessa treeniuraasi. Pari vuotta treeniä lisää ja lopputulos ihan toisenlainen, kun sinullakin oikeasti on sitä lihaa. Kiva että löysit lajisi ja tsemppiä tulevaan ja kisojen läpikäymiseen! :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Kiitos!
   Olen pikkuhiljaa tehnyt paluuta treenien pariin, kehityksen nälkä on todella suuri. Seuraaviin kilpailuihin on oma tavoitteeni niin suuri kehitys että katsojat olisivat lähellä ”onks toi sama mimmi” -reaktiota :)

   Tykkää

 2. Jullellson sanoo:

  Onneksi kävit hakemassa lavakokemusta, vaikka kunto ei nyt ollutkaan mieleisellä tasolla. Lavalla oloakaan ei opi kuin harjoittelemalla. Ensi kerralla on sitten tykkikroppa ja vakaat elkeet mitä esitellä ;)

  Tsemppiä – älä ole liian ankara itsellesi! Joskus käy huono mäihä, ja joskus oikein tosi huono. Kaikki muuttuu vielä paremmaksi!

  Iloista kevättä sinne!

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   On mulla kyllä uskomattoman lämminhenkisiä lukijoita! :)
   Tuo on erittäin paljolti totta, jos en nyt olisi käynyt lavalla voi olla että jatkoa kisaamiseen ei olisi tulossa koska en tietäisi nauttivani siitä niin kamalan paljon..? :)

   Tykkää

 3. Schnige sanoo:

  Anteeksi, en halua kritisoida sua, olet tehnyt mielettömän työn ja näytät maallikon silmin upealta, tosin kisakunnossa et mielestäni ollut. Herää kysymys, miten valmennustiimisi ei sanonut suoraan ettei kunto olisi kisoihin riittävä? Mun mielestä olis ollut vastuullista heidän toimesta sanoa kun homma ei toimi etenkin, kun sun vointi käsittääkseni ei ollut huippu. Suurin ihmetys siis Fitfarmin tiimille, ei sulle. Sä et epäonnistunut ja toivon ettet lannistu tästä. Sun asenne on huippu ja toivon sulle paljon tsemiä tulevaisuuteen. Samassa tiimissä, siitä en menis sanoo..

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka!
   Näen valmentajaani ensi viikolla pitemmän kaavan kautta, jolloin kiteytetään tämä kilpakausi. Silloin varmasti avautuu monet kysymysmerkit.
   Alku-kisaviikosta vointi ei ollut parhain, mutta loppuviikkoa kohti se vain parani ja olin täysissä voimissani hyvissä ajoin. :) Mutta katsotaan mitä palautetta itse saan ja mitä tulen antamaan, sekä niihin reagoinnit. Ne vaikuttavat suuresti tulevaisuuden suunnitelmiin. Yksi on kuitenkin varma, se että tekeminen jatkuu yhtä kovalla menolla ja kehitytään kunnolla ennen seuraavaa lavahetkeä.
   Kiitos! :)

   Tykkää

 4. Mona sanoo:

  Moi!
  Onpa ihanaa-helpottavaa lukea, että mielesi on pysynyt noinkin korkealla, pettymyksistä huolimatta!
  Tilanne-jossa olet nyt, on täysin vieras kaikille muille, paitsi tilallasi olleille, eikä tuota henkistä myllerrystä ton koko prosessin, sekä latauksia täynnä olleen esiintymisen jälkeen voi edes kuvitella.
  En ihmettele yhtään, ettet osaa päättää mitä mieltä olla, tuskin osaisit ajatella kovinkaan paljon selkeämmin, olisi sijoituksesi ollut skaboissa mikä tahansa :)
  Sulla on takana ihan mieletön taisto- olet alalla uusi, tuore, nuori ja vastoinkäymistenkin koulima(polvet sun muut), näytät kuvissa mun silmiini AIVAN MIELETTÖMÄLTÄ, vaikka ymmärrän kyllä, kun sanot, ettei kunto ollut se mitä oli odotettavissa, SIITÄKIN HUOLIMATTA, säteilet kauneutta!
  Onnittelut sulle!
  Toivon sulle kaikkea hyvää, rentouttavaa paluuta arkeen, reippaita treenejä ja hyvää ruokahalua :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Wau Mona!

   En tiedä miten vastata näin ihanaan kommenttiin. Hyvin kiteytät osan omista ajatuksistani.
   Kiitos paljon, nuo sanat merkitsee paljon.
   Niin ja ruokahalu on kyllä ollut suuri, varsinkin muutamat ensimmäiset kisan jälkeiset päivät tuntui nälkä olevan pohjaton. :D

   Aurinkoista kesää!

   Tykkää

 5. Hannele sanoo:

  Harmi, että sulla kävi noin :/ Varmasti ottaa oman aikansa saada ajatukset järjestykseen, mutta onneksi aika yleensä kultaa muistot. Kiva kuulla, että matka lajin parissa tulee jatkumaan! Varmasti onnistunut kokemus viimeistään ”tappaa akan”. Tsemppiä kovasti!

  Tykkää

 6. Heksu sanoo:

  Näytät kyllä mun silmiin todella upealta! Jaksat hymyillä ja olet ihanasti oma itsesi. Kirjotat aina positiivisella tavalla ja täytyy vaan ihailla sun elämänasennetta! Ikävää ettei menestystä tullut mutta hienoa että vaikeuksista huolimatta lähdit yrittämään. Ole ylpeä itsestäsi! Tsemppiä myös tulevaan
  terv. Blogiasi jo pari vuotta anonyyminä seurannut, joka tulee myös jatkossa seuraamaan :)

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Moikka Heksu!
   Mä en tiedä kuinka vastata näin positiivisiin kommentteihin, kiitos hurjasti! Vetää aika sanattomaksi.
   Toivottavasti jatkossaki kommentoit, useamminkin ;)

   Raikasta ja aurinkoista vappua sekä tulevaa kesää!

   Tykkää

 7. Sanna sanoo:

  Poseeraus ainakin parempi kun monilla! Tsemppiä jatkoon! :)

  Tykkää

 8. I sanoo:

  Nyt täytyy kyllä kehua asennetta ja naista: ihan mieletön! Minun mielestäni oli huippua että menit lavalle, kokemus oli silti varmasti tarpeen tulevaisuuden urotekoja ajatellen! ja ps. tämänkin maallikon silmään ihan jäätävän ihana kroppa!!!

  Tykkää

 9. Outi Karita sanoo:

  Kuvissa asennot ja esiintyminen näyttää hyvältä! Lavakokemusta ei saa kuin kipuamalla lavalle, joten hyvä että kipusit, nyt myös tiedät vramaksi tykkäätkö lajista kilpailutasolla. Nyt vaan kovaa treeniä ja ensi kerralla paremmassa tikissä :) Jaloissa sulla on kivasti massaa ja mallia, takareiden kaari on mun mieleen :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: