Oletko onnellinen vai vain tyytyväinen?

Jos sinun pitäisi kuvailla itseäsi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Minun sanani olisi go-getter. Energinen ja aktiivinen unelmiensa toteuttaja, motivoitunut kurottamaan kauemmaksi rajojensa ulkopuolelle. Olen muutaman vuoden sisään oppinut itsestäni paljon. Olen oppinut uskaltamaan, hyppäämään tuntemattomaan. Ajattelemaan positiivisen kautta, mitä mahdollisuuksia voikaan avautua, mitä voinkaan oppia. Yritän pysyä myös hieman realistisena, olematta kuitenkaan ajattelematta pahimpia mahdollisia tapahtumia – ne vain lannistavat.

Grafpose

Luonteeni ollessa kokeileva ja heittäytyvä, minun on hankala katsella ihmisiä, jotka eivät ole onnellisia työpaikassaan, parisuhteessaan, opiskelupaikassaan. Lukuisia kertoja olen kuullut ”en viihdy työssäni, mutta onpahan työ”, ”haluaisin opiskelemaan, mutta pääsenkö kuitenkaan sisään”, ”mua on aina kiehtonut Australia, mutta miten voisin jättää tasaisen elämäni”. Elämä on perhanan lyhyt. Miksi et lähtisi päivähaaveilun sijaan tavoittelemaan niitä?

Osa, mieheni ja minun, erimielisyyksistä on johtunut meidän erilaisuuksista. Minä kuljen pää pilvissä, jalat maassa. Mieheni on enempi realistinen, miettien mitä _oikeasti_ voisi tapahtua. Tuo realistisuus taittuu välillä hieman negatiivissävytteiseksi. Yhtenä alkukesän iltana keskustellessamme totesin hänelle, etten pysty katsomaan sivusta hänen haalenevia unelmiaan. Työpaikka on kiva ja palkka hyvä – mutta oikeasti hän haluaisi olla opiskelemassa. Hän nauttii piirtämisestä ja on kiinnostunut animoinnista. Niin kauan kuin muistan, hän on unelmoinut 3D-linjalla opiskelusta, mitään asian eteen tekemättä. ”Linjalle otetaan vain 18 opiskelijaa vuodessa, enhän mä ole niin taitava että voisin olla yksi valituista!” Itsensä ja omien taitojensa aliarviointi on mielestäni pahimmasta päästä, mitä ihminen voi itselleen tehdä. Ja teen sitä edelleen itsekin.

—————————————————————————————–

Mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua?

—————————————————————————————–

Miehelleni se olisi ilman opiskelupaikkaa jääminen. Mutta se, miten minä asian nään, on hieman eri. Hän on kesän aikana alkanut piirtämään. Harjoitellut päivittäin. Saanut innostustaan takaisin. On pirteämpi ja iloisempi. Nauttii jo nyt siitä mitä tekee, joten vaikka opiskelupaikka saattaisi jäädä – hän olisi silti saanut elämäänsä enemmän kuin yrittämättä.

Damijump

Elämä kantaa. Se on varma. Jos olet aina haaveillut working-holidaysta Australiassa – mene ja toteuta se! Et voi ikinä tietää, mitä ovia kokemus avaa. Rakas ystäväni yllätti kaikki, muutti vuosia sitten Britteihin ja on nyt valmistunut Melbournen yliopistosta. Hän on rakastunut ja onnellinen. Suomi on yksi turvallisimmista maista heittäytyä elämään. Yhteiskunta tukee ja täältä löytää aina töitä. Harva tippuu tyhjän päälle.

Mitä sä enään odotat? Kukaan ei tule hakemaan sua kotiovelta. Älä tyydy, jos sinulla ei ole sitä mitä täysin haluat. Et välttämättä tule kaikkea unelmoimaasi saavuttamaan, mutta kokeileminen on parempaa kuin eläkkeellä jossittelu.

Rohkeaa viikonloppua!

xxo,
Janina

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

2 ajatusta artikkelista “Oletko onnellinen vai vain tyytyväinen?

 1. Tiia sanoo:

  Loistava kirjoitus, juuri näin! :) Uskon itsekin siihen että vaikka se lopullinen tavoite jäisikin saavuttamatta tai vaatisi pidemmän ajan toteutumiseen, silti yrittämisellä saa jo niin paljon enemmän elämään kuin sillä että jättää kokeilematta. Joka asiasta oppii uutta ja kuka tietää, mitä se yrittäminenkin voi tuoda jo elämään. Uusia ihmisiä, yllättäviä käänteitä ja kaikkea, mitä ei olisi edes koskaan ajatellut haluta. :) Ihana kirjoitus!

  Tykkää

  • Janina sanoo:

   Hyvin kiteytit ne ajatukset jotka yritin postaukseen saada! :) Oon huomannut omissa tekemisissäni juuri nuo yllättävät käänteet ja uudet ihmiset – korvaamattomia juttuja!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: