Mitä näet katsoessasi peiliin?

Mä olen alkanut näkemään kaikkea hyvää. Olen huomannut hymyileväni meikittömille kasvoilleni. Se on suuri saavutus, melkein kuin ihme. Moni teistä tietääkin, että olen aina kärsinyt iho-ongelmista, aknesta. Se pirulainen on verottanut itsevarmuuttani pitkään, mutta viime vuonna alkanut vauvanaskelin tapahtuva paraneminen on saanut itseni varmemmaksi.

Viihdyn ilman meikkiä. Oloni on huolettomampi ilman kerroksia. Olen monesti miettinyt tuleekohan koskaan sellaista päivää, että olisin töissä ilman meikkiä. Nyt olen alkanut olemaan siellä ilman meikkivoidetta, koska ihoni tuntuu paljon kevyemmältä ja terveemmältä. Tunnen olevani täysin itseni, enkä kaihda katsekontakteja peläten toisen arvostelevan ihoni kuntoa. Ripsiväri ja aurinkopuuteri, niillä olen pärjännyt muutaman kuukauden – valmistautuminen minne vain on nopeutunut.

Kuva Katarina
Kuva Katarina

Peilistä näkyy muutakin kuin kasvot. Sieltä näkyy vartalo, joka ei ole täydellinen. Ei ole täysin sellainen jossa parhaiten viihdyn, mutta tiedän päivittäin tekeväni valintoja paremman olon suhteen. Se riittää minulle. Arvostus kroppaani kohtaan on noussut kohisten. Olen pistänyt sen läpi hurjien vaellusten ja myrskyjen, siltikin se seisoo vahvana ja suorana paikallaan. Se pitää minut liikkeessä, suojaa osumilta ja jaksaa enemmän kuin uskon.

Moni, kuten minäkin aikaisemmin, toivoin kapeita jalkoja. Kirosin monesti leveät reiteni, mutta kuinka ollakkaan rakastan reisiäni – isoja ja vahvoja tukkeja, jotka jaksavat ponnistaa mieheni maasta useaan otteeseen. Vahvat jalat ovat kuin vartalon perusta, voimanlähde, ja niiden avulla kykenen mm kantamaan ja nostamaan painavia asioita. Olen onnellinen ja kiitollinen kropastani, josta olen nyt oikeasti alkanut pitämään myös huolta, sillä sitä se ansaitsee enemmän kuin koskaan.

Olen rakastanut itseeni uudemman kerran – sen parempaa tunnetta saa etsiä.

xxo,
Janina

Janina Pohja avatar

Published by

4 vastausta artikkeliin “Rakastunut itseeni”

  1. Nova avatar

    Jou, Sister <3

    Se on semmonen juttu, et mä oon tykänny, kun et oo laittanu pakkelia naamaan. Silloin iho hehkuu niinkö oikeasti. Tiäkkö? Ei oo semmonen tasasen värinen naama, joka mun makuun on luonnoton.

    Mulla on silmäpussit tai siis -säkit ja pisamat tippunu leukaluihin asti. Kulmakarvat kuin röllillä ja aina tukka samasta metsästä. Mut semmonen mä oon. Ja näin mulla on hyvä olla.

    On ihanaa, miten oot alkanu huoltaa itteäs sen vuoks, et haluat tehdä ittelles hyvää. Ei sen takkii, et niin kuuluu tehdä tai on trendikästä tehdä tai koska dieetissä/ohjelmassa lukee.

    Love & Hugs <3

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Joo beib! Oon huomannut just ton saman kun oon kattonut peiliin, tuntuu että näytän oikeasti paljon enemmän iteltäni virheineni kun se että vetäisin tasaseks. :) Ja noinhan sä oot aivan tykkimuija! <3

      Tykkää

  2. Laurarosilla avatar
    Laurarosilla

    Nainen sä oot ihana ja upein just tollasena<3 Ihanaa, että tajuut sen myös itse. Ikävä sua, pitää nähdä pian!

    Tykkää

    1. Janina avatar

      Aaaaa! Haluun ruttukasaan <3 Oot musu.

      Tykkää

Jätä kommentti