JOS TREENISTÄ TULEE HYVÄ MIELI, SE TOIMII

Jokaisella meistä on oma mielenkiinnon, intohimon, motivaation ja inspiraation kohde. Sen ei tarvitse olla kaikille sama, jotta sen vaikutus olisi samanlainen. Olemme kaikki yksilöitä, joten olisi utopistista edes ajatella että se mikä rokkaa sun venettä, innoistaisi kaikkia muita.

Treenaaminen on monelle meistä yksi elämän tukipilareista. Sen kautta pystymme purkamaan agressioita, stressiä, suruja ja muita tunteita. Treenaaminen myös lisää endorfiineja ja sitä kautta hyvää oloa. Siksi olisikin hemmetin tärkeää löytää laji ja tapa, jotka saa sun olon paremmaksi. Sun ei tarvitse käydä ketjusalien ryhmäliikuntatunneilla, koska naapurin Sirpa tekee niin, eikä crossfitissa koska muutkin käy boxilla. Toki suosittelen pitämään mielen avoinna ja kokeilemaan mahdollisimman monipuolisesti lajeja. Sen mä olen handlannut jo lapsesta lähtien; harrastin taitoluistelusta koripalloon ja jalkapallosta telinevoimisteluun. Mitä erilaisempia treenejä teet, sitä paremmin hallitset kroppaasi.

Janina Pohja, Fit Times, bloggaaja, treenaaminen, treenit, kehonpaino, fitness-kisat, muutoksia, endorfiinit, elämäntapa, Kaisaniemi, Helsinki, Visit Helsinki, Tokoinranta

Mulla itselläni oli hirveän paljon vaikeuksia löytää inspiraatiota edes liikkumiseen, olin oikea sohvaperuna vielä vuosia sitten. Tykkäsin syödä, juoda ja elää nuoren ihmisen elämää ”täysillä”. Onnekseni tapasin uljaan prinssini, jonka siivittämänä löysin palon hikoiluun. Mitä hikisempää sen parempaa, onkin se, mitä tänä päivänä haluan.

Tapa, millä treenaan salilla, on muutanut muotoaan vuosien aikana. Olen kokeillut eri tapoja, eri ihmisten valmennuksessa, ohjauksessa ja tunneilla. Vuosia vietin raudan parissa ja rakastin niitä hetkiä. Olo tuntui voimakkaalta kun treenipainot nousivat ja pääsi käyttämään ”miesten painoja” eli just niitä isompia murikoita. Siltikin huomasin jo vuosi sitten, että jokin salille menossa hiertää. Se ei tuntunut samalta kuin aikaisemmin, eikä treenistä saanut samanlaisia kiksejä kuin aikaisemmin – ei tuntunut siltä, että olisi huumassa. Olotila johon olin tottunut.

On normaalia, että treenitavat muuttuvat elämän edetessä. Niin me ihmisetkin muutumme. Elämäntilanteet, päivärytmit, kiinnostuksen kohteet – kaikki muuttuu. En sano, että treeni olisi aina yhtä voittoa sillä meillä on huonoja päiviä, jolloin mikään ei toimi. Tarkoitan sitä, että jos olet jo pitkään miettinyt mielessäsi ”taas pitää mennä ___ (täytä oma lajisi)”  niin ehkä olisi aika sekoittaa pakkaan jotain muuta.

Mä olin onnesta soikeana kun Tuukka ja Monna laittoivat kesätreeniryhmän rullaamaan ja sain heiltä kutsun treenaamaan, koska vain haluan ja kuinka monta kertaa vain haluan! Tuntui juuri siltä, että elämä kantaa oikeaan suuntaan. Ovi avautui kun sitä kaipasin. Halusin oppia treenaamaan kehonpainolla, check. Halusin oppia hallitsemaan kehoa ja lisätä liikkuvuutta, check. Ja ehkä vähän temppuillakkin, check. Ja hikoilla, puskea itseäni, haastaa. Check, check, check!

Janina Pohja, Fit Times, bloggaaja, treenaaminen, treenit, kehonpaino, fitness-kisat, muutoksia, endorfiinit, elämäntapa, Kaisaniemi, Helsinki, Visit Helsinki, Tokoinranta

Kesän alussa mietin, mitä käy keholleni jos en käy salilla? Jos en treenaakaan olkapäitä, reisiä ja selkää kuten olen tottunut – enhän mä kehity! Vaikka todellisuus on aivan toinen. Tässä mä juuri kehityn! Tekemällä sellaista mitä en itse tekisi. Oon huomannut olevani todella jumissa. Osa treeneistä on liikkuvuuspainotteisia ja voi kuulkaas kun näkisitte kuinka mun näkkileipä taipuu. Eihän se jousta, taivu tai liiku. Mutta juuri sen takia nämä treenit tekevät itselleni gutaa, siis helvetin hyvää.

Olen viimeisen vuoden tehnyt irtautumista kehon osien treenaamisesta. Se on tuntunut hankalalta ja sen takia olenkin avannut kuntosalin ovet uudestaan ja uudestaan. Kerta fitness-lavoilla riittää oikuttelevaan ajatusmaailmaan, jossa treenaamista ja kehittymistä mietitään ellei jopa mitata tiettyjen lihasten kehittymisellä. Olen tehnyt paljon työtä ajatusmaailman normalisoittamiseksi ja se alkaa tuottaa tulosta. Lähden treenaamaan, koska siitä tulee hyvä mieli. Ja jos treenistä tulee hyvä mieli, sen on pakko toimia!

Janina Pohja, Fit Times, bloggaaja, treenaaminen, treenit, kehonpaino, fitness-kisat, muutoksia, endorfiinit, elämäntapa, Kaisaniemi, Helsinki, Visit Helsinki, Tokoinranta

Tämä ei ole sättimisteksti niitä kohtaan, jotka treenaavat kisoja kohti (tai muutenkin) miettien lihasten kehittymistä ja treenin optimoimista sen ympärille. Mä ymmärrän, koska oon itse tehnyt samaa. Se vaan ei tuntunut itselleni enää oikealta. Mikään treenitapa tai -muoto ei ole väärä, jos se tuo sulle hyvän olo. Aivan sama mitä kukaan muu sanoisi. Muista kokeilla ja nauttia niin olet oikealla polulla – sinun polullasi. 

Miten te treenaatte? Mikä saa teillä endorfiinit ryöppymään?

xxo,
Janina

KOMMENTOI

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: