VÄLIIN JÄTETYT TREENIT

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kultainen kolmio; liikunta, ravinto, lepo. Mikä niistä on sinun mielestäsi tärkeintä omalle jaksamisellesi?

tehty treeni ei kaduta, kuinka paljon pitää levätä, levon merkitys, kokonaisvaltainen hyvinvointi, liikuntakolmio, Janina Michaela, kuvaukset, TFW Konala, tasapaino, TFW Konala kokemuksia

Aloittaessani treenit TFW Konalassa maaliskuun alussa olin innoissani – ja olen edelleen. Olen mennyt jokaiseen treeniin päättäväisesti tekemään parhaani, nostamaan rimaani sekä voittamaan uskomukset itsestäni, kyvyistäni ja asioista, joihin pystyn. Treeni on erilaista kuin ennen ja tunnen sen kehossani. Se on laittanut suojeluvaiston päälle keräten nestettä sekä lähettäen lihasjumien kautta signaaleja tarpeistaan – levosta ja huollosta.

Olen hyvinkin itsepäinen ja päättäväinen. Sovittuani kalenteriini treenit kynnys niiden peruuttamiselle tai väliin jättämiselle on korkea. Väliin jätetty, assosioituu mielessäni negatiiviseen ja harmilliseen. Se kuulostaa asialta, jota ei haluaisi tehdä – mutta on pakotettu tekemään. Vuosien varrella kuullut ja itselleen (sekä muille) hoetut lausahdukset kuten ”tehty treeni on parempi kuin tekemätön” ja ”kukaan ei ole koskaan katunut treeneihin menoa” sumentavat arviointikykyä. Samalla ne nostavat sen väliin jättämis -kynnyksen entistäkin korkeammalle.

tehty treeni ei kaduta, kuinka paljon pitää levätä, levon merkitys, kokonaisvaltainen hyvinvointi, liikuntakolmio, Janina Michaela, kuvaukset, TFW Konala, tasapaino, TFW Konala kokemuksia

tehty treeni ei kaduta, kuinka paljon pitää levätä, levon merkitys, kokonaisvaltainen hyvinvointi, liikuntakolmio, Janina Michaela, kuvaukset, TFW Konala, tasapaino, TFW Konala kokemuksia

Levon merkitys treenaavalle henkilölle on erityisen tärkeä. Se on kuin öljy moottorille. Sitä on oltava, jotta moottori jaksaa hyrrätä eikä kirraa kiinni. Öljyttä auto hajoaa nopeasti. Tällä viikolla jätin väliin historialliset kolme treeniä. Tiistai, torstai, lauantai. Tiistaina tuntui, että saattaisin nukahtaa pystyyn, joten siirsin treenit lauantaille. Tämä oli vielä helppo päätös, sillä sain korvaavan treenin aikataulutettua lauantaille. Perjantain treenin jälkeen kuitenkin tuntui, että pitkät yöunet maistuisivat, joten kuuntelin – ja tein loistavan päätöksen!

Torstain treenit jäivät kuitenkin väliin hierojani ”käskystä”. Käydessäni keskiviikkona hierojalla hänen selkeä sanomansa oli ettei seuraavan päivän treeneihin olisi asiaa kahdesta syystä: kroppani on tukossa ja tarvitsee lepoa sekä levon kautta hieronnan teho maksimoituisi. Samaa sanomaa sain TFW:ltä kun surkuttelin kohtaloani. Kun vetää treenit täysillä, tarvitsee enemmän lepoa palautuakseen niistä. Kehitys tapahtuu levossa. 

tehty treeni ei kaduta, kuinka paljon pitää levätä, levon merkitys, kokonaisvaltainen hyvinvointi, liikuntakolmio, Janina Michaela, kuvaukset, TFW Konala, tasapaino, TFW Konala kokemuksia

Muistetaan yhdessä levätä sekä kannustaa ympärillä olevia ihmisiä lepäämään. Treenit ovat monelle henkireikä, se viikon oma hetki, mutta sen voi viettää rauhallisestikin vaikka vaeltamalla metsässä. Olisitteko kiinnostuneita kuulemaan enemmän paikoista, jossa minäkin käyn nauttimassa luonnon stressittömyydestä ja rauhasta?

xxo,
Janina

JÄTÄ KOMMENTTI

Janina Michaela Facebookissa, Instagramissa & Bloglovin:ssa. Ei muuta kuin seuraamaan. ;)

Avainsanat: , , , , , ,

Yksi ajatus artikkelista “VÄLIIN JÄTETYT TREENIT

  1. […] Tuleviin kahdeksaan viikkoon sisältyy paljon muutakin kuin treenaamista. Jokaisen viikon alussa saamme viikkohaasteen, jonka tarkoituksena on herättää ajatuksia sekä tarjota vaihtoehtoja vanhojen tapojen tilalle. Tulemme kuulemaan myös luentoja niin ravinnosta kuin unestakin – ja näin tässäkin tuo puhumani kultainen kolmio toteutuu. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: