OIVALLUS, JOKA JOKAISEN MEISTÄ TULISI TAJUTA NOPEAMMIN

Olen ollut tässä tilanteessa aikaisemminkin. Kroppa jarruttaa kun itse vain painan kaasua. Kroppa sanoo STOP, aika pysähtyä. 

Kulunut syksy on ollut kiireinen, on mennyt niin sanotusti aika kovaa. Mut eihän elämän kuulu olla helppoakirjoitin itsekin. Eikä se sitä olekaan ollut. En ole koko syksyn aikana saanut oikein mistään rytmistä kiinni. Olen treenannut silloin tällöin, syönyt vähän silloin tällöin, nukkunut silloin tällöin ja vähemmän. Olen priorisoinut opinnot ykköseksi, sillä olen päättänyt valmistua joulukuussa, joten sehän tapahtuu. Vaikka sitten päällä seisten tai minun tapauksessani sohvalla kipeänä maaten.

Pää ja sydän sanoivat: mene treenaamaan, se tekee hyvää! Niin se piru vie tekikin. Kaksi päivää putkeen. Toisen päivän iltana olin iloinen sillä olin saanut heräteltyä kroppaani eloon. Kolmantena päivänä tunsin kuinka harmaa sumu levisi kehossani. Tiedostin tulevan, mutta eihän mulla olisi aikaa nyt sairastua. Ei, ei ja vielä kerran ei. Vaikka kuinka halusin pysyä terveenä, jatkaa puurtamista ja saada hommia valmiiksi, kroppa sanoi seis. Neljä päivää peiton alla. Silmät turvonneina ja vetisinä, nenä niin niistettynä että sattui ja kurkku niin kipeänä että tuurilla sain juotua kylmää smoothieta.

Janina Michaela, bloggaaja, Ahnhem, sairastuminen, flunssa, kirjasuositus, oivallus, vinkkiIso suositus! Molemmat Ahnhem:n kirjat on koukuttavia.

En tiedä mikä siinä on, ettei monienkaan kantapään kautta käytyjen kokemusten jälkeen, osaa vain pysähtyä. Elämän rankkuus ei korreloidu fyysisen työn tai taakan kanssa, sillä henkinen väsymys heijastuu loppu kädessä fyysiseksi väsymykseksi. Niin kävi taas. Voitteko kuvitella, että olin taas siinä pisteessä että tekisi mieli vain itkeä? Ja niinhän mä teinkin. Vuodatin kyyneleitä, koska tuntui, että taakka ei kevene.

Nyt olen kaksi viikkoa levännyt. Olen miettinyt salia ja hikisiä treenejä, mutta ne saavat edelleen odottaa, sillä nämä opinnot vievät nyt vielä tämän viikon. Tuntuu, että olen löysä kuin tyhjentynyt ilmapallo, mutta kahden presiksen ja yhden esseen jälkeen voin heittää kouluhanskat roskiin ja antaa aikaa omalle hyvinvoinnilleni.

Älkää tehkö niin kuin minä teen vaan oivaltakaa ajoissa.

xxo,
Janina

KOMMENTOI

PS. Olen pahoillani kuvien puutteesta. Niitä on tulossa! Bare with me, please. <3

Avainsanat: , , , , , , ,

4 ajatusta artikkelista “OIVALLUS, JOKA JOKAISEN MEISTÄ TULISI TAJUTA NOPEAMMIN

 1. No kuulostaapa niin tutulta. Mulla on ollut tosi paljon duunia ja aika kova stressi yhden projektin kanssa. Viime viikolla kun alkoi näyttää siltä, että pahin on ohi, niin kas, sairastuin. Viimeksi olen ollut flunssassa tammikuussa… Keho vaan kertoi, että taas on menty liian lujaa. Opettelen tätä asiaa yhä edelleen, eikä tämä syksy ole ollut pahin mahdollinen todellakaan, rajalla on käyty pahemminkin.
  Mutta hyvä pikku huomautus itselle, että oikeasti, itsestä huolehtiminen kokonaisvaltaisesti on tooooosi tärkeää.
  Tsemppiä <3

  Tykkää

  • Janina Pohja sanoo:

   Keho tosiaan huomaa, että projekti alkaa olemaan ohi ja uskoo, että nyt olisi hyvä aika levätä, joten rauhoittaa sitten kovin keinoin. Vauhtia en ainakaan itse välillä edes huomaa, sillä suurin osa asioista mitä tekee on kivoja. Työprojektit on mielenkiintoisia, treenaaminen saa tuntemaan olevansa elossa ja skarppina, ystävät, kissanristiäiset – tärkeitä asioita, joista haluaisi kaikista nauttia niin kovasti. Loppu peleissä liika on liikaa ja sitten käy näin.

   Mutta, ehkä jokainen ylilyönti opettaa meille jotain ja seuraavalla kerralla pysähtyminen tapahtuu hivenen aikaisemmin.

   <3

   Tykkää

 2. Sanna H. sanoo:

  Hei Janni! Rakastan sun positiivista asennetta ja menevää meininkiä 😊!! Siksipä pohdin että onko sulla mitään hauskoja joululahja ideoita? Olen sopinut bestikseni kanssa että tänä vuonna annetaan lahjaksi elämyksiä ja yhteistä aikaa, se on kuitenkin aina paljon arvokkaampaa kun Pandan konvehdit tai joku nuiva dekkari paketti! Sä tunnut olevan aina menossa jossain, olisiko sulla mitään ehdotuksia:)? Kiitos ja onnellista joulun alkua sinne!

  Liked by 1 henkilö

  • Janina Pohja sanoo:

   Moikka Sanna! Teillä on loistava ajatus ystäväsi kanssa! Olen itsekin yrittänyt a) vähentää lahjojen ostamista b) panostaa ajatukseen – elämyksiä tai itsetehtyjä tarpeellisia asioita/muistoja.

   Muutamia ideoita from top of my head:

   – Miten olisi esimerkiksi joku tapahtuma? Esim. Tough Viking -estejuoksutapahtuma; voisitte mennä juoksemaan taisteluparina, painattaa itsellenne tiimipaidat ja tehdä tästä viikonlopun hyvinvointi reissun Stadiin? En tietenkään tiedä mistä päin olette, mutta olittepa sitten Stadista, voisitte mennä viikonlopuksi hotelliin, tapahtuman jälkeen saunoa, nauttia After Partysta ja seuraavana päivänä nukkua pitkään, syödä hyvän aamupalan? :) (Tough Viking nyt ensimmäisenä mielessä, koska olen itse mukana tuottamassa sitä ja projekti on jo alussa :D)

   – Miten olisi reissu Budapestiin? En tiedä myöskään budjettianne, joten nämä ovat heittoja! Teimme ystävieni kanssa muutaman yön reissun Budapestiin viime syksynä ja rakastuin. :) Näkisin, että teidän ei tarvitse ostaa toisillenne lentolippuja, mutta mitä jos päättäisitte antaa toisillenne reissun verran aikaa ja molemmat suunnittelisivat vaikka yhden reissupäivän? Aamupalapaikan/tekee aamupalan Airbnb-paikassa, päivän aktiviteetin ja illallispaikan? :) Budapestiin mulla on ainakin upeita raflavinkkejä! ;) Oli sitten Budapest tai mikä tahansa muu kaupunki, niin tämä olisi ainakin lahja ja ajatus, jota mä itse arvostaisin.

   – Napatkaa teltat, eväät jne eräjorma-kamat messiin ja lähtekää esimerkiksi Repoveden kansallispuistoon yöksi/viikonlopuksi! :) Talvella tietty hieman ilkeää, mutta alkukeväästä voi vain kuvitella kuinka nättiä!

   – Miten olisi esimerkiksi teatteriliput? Leffassa/keikoilla on matalampi kynnys käydä, mutta teattereissa pyörii hurjan mielenkiintoisia näytelmiä/musikaaleja. Tällä hetkellä esimerkiksi Teatteri Jurkassa pyörii Bonnie & Clyde -näytelmä, kuulostaa niin kiinnostavalta. Se tosin pyörii vain loppuvuoden, mutta suosittelen seuraamaan näitä. Pitääkin varmaan käydä poistamassa liput itselle ja miehelle, kheh! ;) Tai esimerkiksi improa tekevä Kolina Klubi!

   Toivottavasti näistä sait jotain ideaa. :) Voin kommentoida tähän jos saan lisäajatuksia tai ehkä teen näistäkin oman postauksen ja lisään siihen. Näät sitten varmasti :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: